Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ionuţ CIORANU face BILANŢUL lui 2019 şi PROPUNERI pentru 2020!

Publicat: 26 decembrie 2019 - 23:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Trei lucruri bune şi trei mai puţin bune

Oierii noştri au trecut prin multe în 2019: târguri închise, boli, probleme financiare şi multe altele. Cu toate acestea nu renunţă! Iată ce spune Ionuţ Cioranu, un tânăr crescător de oi, cu potenţial de dezvoltare şi planuri măreţe!

Ionut-Cioranu_bClick pe poza pentru galerie!

Ionuţ CIORANU (Vaideeni, Vâlcea): Despre 2019 am de spus trei lucruri bune: 1. Datorită deschiderii exportului către două ţări arabe a crescut preţul mieilor în viu de la 7-8 la 10-12 lei/kg; 2. La insistenţele ONG-urilor şi ale Bruxelles-ului de a se opri exportul cu animale vii, ministrul agriculturii a luat o poziţie fermă şi nu a acceptat oprirea acestuia pe timp de vară, pentru că fermierii atunci au mieii finisaţi şi apţi pentru vânzare; 3. Începînd cu anul acesta, valoarea compensării, conform regimului special pentru agricultori, s-a mărit de la 4 la 8%.

Totodată, am de spun trei lucruri rele: 1. Nefinalizarea legii zilierilor din zootehnie; 2. Nelegiferarea impozitării terenurilor agricole în cazul în care fermierul deţine şi animale; 3. Programul cu lâna nu aduce nici un ajutor fermierului (oierul a ajuns să plătească bişniţarul ca să-i ridice lâna şi să-i dea documente pe ea).

Pentru 2020 îmi doresc: finalizarea proiectelor de lege începute; continuarea exportului de animale vii în ţările arabe; regândirea înfiinţării punctelor de sacrificare în fermele din Gospodăriile Populaţiei (GP); autorizarea mijloacelor de transport animale vii pe persoană fizică pe teritoriul României pentru animalele din proprietate; redeschiderea târgurilor de animale care nu au restricţii de circulaţie pe teritoriul României; gândirea unei PAC 2021-2027 legată de realităţile şi nevoile sectorului; acordarea fondurilor europene adevăraţilor tineri fermieri, fără atâta birocraţie”.

Sărbători Binecuvântate!

Vizualizat: 2755 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?