BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ionuţ CIORANU face BILANŢUL lui 2019 şi PROPUNERI pentru 2020!

Publicat: 26 decembrie 2019 - 23:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Trei lucruri bune şi trei mai puţin bune

Oierii noştri au trecut prin multe în 2019: târguri închise, boli, probleme financiare şi multe altele. Cu toate acestea nu renunţă! Iată ce spune Ionuţ Cioranu, un tânăr crescător de oi, cu potenţial de dezvoltare şi planuri măreţe!

Ionut-Cioranu_bClick pe poza pentru galerie!

Ionuţ CIORANU (Vaideeni, Vâlcea): Despre 2019 am de spus trei lucruri bune: 1. Datorită deschiderii exportului către două ţări arabe a crescut preţul mieilor în viu de la 7-8 la 10-12 lei/kg; 2. La insistenţele ONG-urilor şi ale Bruxelles-ului de a se opri exportul cu animale vii, ministrul agriculturii a luat o poziţie fermă şi nu a acceptat oprirea acestuia pe timp de vară, pentru că fermierii atunci au mieii finisaţi şi apţi pentru vânzare; 3. Începînd cu anul acesta, valoarea compensării, conform regimului special pentru agricultori, s-a mărit de la 4 la 8%.

Totodată, am de spun trei lucruri rele: 1. Nefinalizarea legii zilierilor din zootehnie; 2. Nelegiferarea impozitării terenurilor agricole în cazul în care fermierul deţine şi animale; 3. Programul cu lâna nu aduce nici un ajutor fermierului (oierul a ajuns să plătească bişniţarul ca să-i ridice lâna şi să-i dea documente pe ea).

Pentru 2020 îmi doresc: finalizarea proiectelor de lege începute; continuarea exportului de animale vii în ţările arabe; regândirea înfiinţării punctelor de sacrificare în fermele din Gospodăriile Populaţiei (GP); autorizarea mijloacelor de transport animale vii pe persoană fizică pe teritoriul României pentru animalele din proprietate; redeschiderea târgurilor de animale care nu au restricţii de circulaţie pe teritoriul României; gândirea unei PAC 2021-2027 legată de realităţile şi nevoile sectorului; acordarea fondurilor europene adevăraţilor tineri fermieri, fără atâta birocraţie”.

Sărbători Binecuvântate!

Vizualizat: 2952 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?