Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ionuţ CIORANU face BILANŢUL lui 2019 şi PROPUNERI pentru 2020!

Publicat: 26 decembrie 2019 - 23:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Trei lucruri bune şi trei mai puţin bune

Oierii noştri au trecut prin multe în 2019: târguri închise, boli, probleme financiare şi multe altele. Cu toate acestea nu renunţă! Iată ce spune Ionuţ Cioranu, un tânăr crescător de oi, cu potenţial de dezvoltare şi planuri măreţe!

Ionut-Cioranu_bClick pe poza pentru galerie!

Ionuţ CIORANU (Vaideeni, Vâlcea): Despre 2019 am de spus trei lucruri bune: 1. Datorită deschiderii exportului către două ţări arabe a crescut preţul mieilor în viu de la 7-8 la 10-12 lei/kg; 2. La insistenţele ONG-urilor şi ale Bruxelles-ului de a se opri exportul cu animale vii, ministrul agriculturii a luat o poziţie fermă şi nu a acceptat oprirea acestuia pe timp de vară, pentru că fermierii atunci au mieii finisaţi şi apţi pentru vânzare; 3. Începînd cu anul acesta, valoarea compensării, conform regimului special pentru agricultori, s-a mărit de la 4 la 8%.

Totodată, am de spun trei lucruri rele: 1. Nefinalizarea legii zilierilor din zootehnie; 2. Nelegiferarea impozitării terenurilor agricole în cazul în care fermierul deţine şi animale; 3. Programul cu lâna nu aduce nici un ajutor fermierului (oierul a ajuns să plătească bişniţarul ca să-i ridice lâna şi să-i dea documente pe ea).

Pentru 2020 îmi doresc: finalizarea proiectelor de lege începute; continuarea exportului de animale vii în ţările arabe; regândirea înfiinţării punctelor de sacrificare în fermele din Gospodăriile Populaţiei (GP); autorizarea mijloacelor de transport animale vii pe persoană fizică pe teritoriul României pentru animalele din proprietate; redeschiderea târgurilor de animale care nu au restricţii de circulaţie pe teritoriul României; gândirea unei PAC 2021-2027 legată de realităţile şi nevoile sectorului; acordarea fondurilor europene adevăraţilor tineri fermieri, fără atâta birocraţie”.

Sărbători Binecuvântate!

Vizualizat: 2840 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?