Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ioan Ladoşi, reconfirmat la conducerea APCPR

Publicat: 26 martie 2018 - 16:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ioan Ladoşi a fost reales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), în cadrul adunării generale a membrilor asociaţiei care a avut loc săptămâna trecută, la Braşov.

Ioan Ladosi_bDirector pentru Europa Centrală şi de Est la PIC - unul dintre cei mai importanţi furnizori de material genetic suin la nivel global - Ioan Ladoşi ar urma să rămână la conducerea organizaţiei profesionale a crescătorilor de porcine din România pentru încă trei ani, acesta fiind practic al treilea său mandat pe funcţie, pe lângă cele două din perioada fostului Patronat Român al Cărnii de Porc.

În urma votului exprimat de membri APCPR, în prezenţa ministrului Petre Daea, a fost desemnată şi componenţa Consiliului Director, care include, pe lângă preşedintele Ladoşi, alte 13 persoane: Bogdan Mihail, Sorin Lupaşcu, Adrian Iorgulescu, George Scarlat, Costin Bădilă, Ioan Antoci, Iosif Pazuric, Tudor Neculoiu, Adrian Balaban, Mihai Dune, Ionel Chiriac, Alexandru Gruia şi Stanca Alexandra Tudor.

Obiectivele pe termen mediu şi lung asumate de noul consiliu director vizează, printre altele: obţinerea de suport financiar şi fiscal pentru dezvoltarea producţiei autohtone de carne de porc şi utilizarea resurselor de cereale şi plante tehnice din producţia internă; intensificarea demersurilor pentru ca membrii asociaţiei să beneficieze de condiţii de piaţă similare celor acordate de statele membre UE sectorului de creşterea porcului; promovarea conceptului "carne de porc românească"; promovarea cărnii din fermele româneşti în vederea creşterii încrederii consumatorului în calitatea cărnii de porc, având ca deviză "Bunăstare = Sănătate animală = Siguranţă alimentară"!

Cu această ocazie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, şi-a reafirmat hotărârea de a contribui la zootehnizarea agriculturii şi la dezvoltarea sectorului de creşterea porcilor din România, de a promova măsuri de sprijin naţionale dar şi la nivel European pentru creşterea efectivelor de reproducţie, pentru continuarea programelor de bunăstare a animalelor sau alte programe care sa susţină fermierii. La propunerea acestora din urmă, Petre Daea a acceptat să devină "membru de onoare al APCPR".

Vizualizat: 1049 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?