Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ioan Ladoşi, reconfirmat la conducerea APCPR

Publicat: 26 martie 2018 - 16:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ioan Ladoşi a fost reales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), în cadrul adunării generale a membrilor asociaţiei care a avut loc săptămâna trecută, la Braşov.

Ioan Ladosi_bDirector pentru Europa Centrală şi de Est la PIC - unul dintre cei mai importanţi furnizori de material genetic suin la nivel global - Ioan Ladoşi ar urma să rămână la conducerea organizaţiei profesionale a crescătorilor de porcine din România pentru încă trei ani, acesta fiind practic al treilea său mandat pe funcţie, pe lângă cele două din perioada fostului Patronat Român al Cărnii de Porc.

În urma votului exprimat de membri APCPR, în prezenţa ministrului Petre Daea, a fost desemnată şi componenţa Consiliului Director, care include, pe lângă preşedintele Ladoşi, alte 13 persoane: Bogdan Mihail, Sorin Lupaşcu, Adrian Iorgulescu, George Scarlat, Costin Bădilă, Ioan Antoci, Iosif Pazuric, Tudor Neculoiu, Adrian Balaban, Mihai Dune, Ionel Chiriac, Alexandru Gruia şi Stanca Alexandra Tudor.

Obiectivele pe termen mediu şi lung asumate de noul consiliu director vizează, printre altele: obţinerea de suport financiar şi fiscal pentru dezvoltarea producţiei autohtone de carne de porc şi utilizarea resurselor de cereale şi plante tehnice din producţia internă; intensificarea demersurilor pentru ca membrii asociaţiei să beneficieze de condiţii de piaţă similare celor acordate de statele membre UE sectorului de creşterea porcului; promovarea conceptului "carne de porc românească"; promovarea cărnii din fermele româneşti în vederea creşterii încrederii consumatorului în calitatea cărnii de porc, având ca deviză "Bunăstare = Sănătate animală = Siguranţă alimentară"!

Cu această ocazie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, şi-a reafirmat hotărârea de a contribui la zootehnizarea agriculturii şi la dezvoltarea sectorului de creşterea porcilor din România, de a promova măsuri de sprijin naţionale dar şi la nivel European pentru creşterea efectivelor de reproducţie, pentru continuarea programelor de bunăstare a animalelor sau alte programe care sa susţină fermierii. La propunerea acestora din urmă, Petre Daea a acceptat să devină "membru de onoare al APCPR".

Vizualizat: 790 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?