Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

INSPECTORI la STÂNĂ: LICITAŢII ILICITE, CROTALII…MĂSLUITE?!

Publicat: 29 octombrie 2017 - 11:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SESIZARE şi VERIFICARE de al A la Z? Sesizările făcute de oierii Dan Petrescu, Gheorghe Dănuleţiu şi Ioan Sterp către MADR, în această primăvară, când au fost primiţi chiar în biroul ministrului Petre Daea, au determinat efectuarea unui control în teritoriu de către angajaţi ai Direcţiei Generale Control, Antifraudă şi Inspecţii (DGCAI) din MADR.

Am reuşit să intru în posesia raportului încheiat în urma acţiunii de control efectuate în judeţul Argeş, privind neregulile reclamate de oierul Dan Petrescu. Acesta acuzase în prealabil că un alt crescător de oi din Curtea de Argeş a săvârşit ilegalităţi împreună cu medicul veterinar concesionar pentru a obţine păşunea de 700 de hectare a primăriei. Petrescu a rămas în vara aceasta fără păşune pentru turma sa.

Gheorghe-Dnulet,-Ioan-Sterp_b

Echipa în acţiune
Să parcurgem aşadar cuprinsul acestui document. Aflăm mai întâi că pe teren s-a deplasat o echipă mixtă, formată din angajaţi ai DGCAI-MADR, ANSVSA şi DSVSA Argeş. Aceştia s-au întâlnit la sediul APIA Centrul Local Curtea de Argeş cu oierul Dan Petrescu, din mâna căruia au primit o nouă sesizare având acelaşi obiect: “fermierul Amalia Cristescu, cu sprijinul medicului veterinar concesionar Radu Nicolae, ar fi înregistrat în exploataţia proprie un număr nereal de ovine, cu scopul de a obţine condiţii avantajoase în vederea participării la licitaţia de atribuire păşuni”. Totodată, reclamantul a ataşat sesizării sale şi un tabel cu numele a zece proprietari de animale, susţinând că ”ovinelor deţinute de aceştia le-ar fi fost îndepărtate crotaliile şi aplicate altele noi, după care ar fi fost înregistrate în exploataţia fermierului Amalia Cristescu”.

oi-pe-Făgăras_b

Bun, ce au făcut inspectorii mai departe? Au verificat imediat în baza de date a APIA dacă fermierii respectivi au depus cerere de sprijin. Dintre cei zece fermieri suspectaţi că ar fi transferat oi în exploataţia Amaliei Cristescu, unul singur a depus cerere de sprijin, şi anume Ghiţă Ilie. Amalia Cristescu a cerut la rândul ei subvenţii pentru: 52 bovine cu vârsta mai mare de 2 ani, 18 bovine cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 2 ani, 15 bovine cu vârsta mai mică de 6 luni şi pentru 2031 ovine. Echipa de control s-a deplasat şi la exploataţiile deţinute de cinci dintre fermierii menţionaţi în tabel şi a constatat că animalele lor lipsesc, fiind predate fermierului Amalia Cristescu.

Ce s-a întâmplat la Licitaţia ”greilor” şi cum au “descurcat” iţele autorităţile, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 7216 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?