Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În instanţă cu APIA şi AFIR, Suintest dă testul #rezistenţei!

Publicat: 28 octombrie 2017 - 09:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

POVESTEA PORCULUI… în 2017. Atragerea fondurilor europene este una dintre marile probleme ale guvernelor României post-aderare la Uniunea Europeană.

Acest capitol care a dus la stagnarea în dezvoltare a ţării ne situează undeva la coada... vacii între statele membre ale UE. Nu întâmplător, guvernul tehnocraţilor a primit eticheta, deloc măgulitoare, de „guvernul absorbţiei zero” la eurofonduri.

Spre exemplu, o societate agricolă gălăţeană se luptă în instanţă cu APIA, AFIR, via MADR, într-o cauză ce vizează acordarea subvenţiilor pentru bunăstarea animalelor.

Caricatură bunăstare porc_b

Până ce magistraţii se vor pronunţa în toate etapele procesului, situaţia economică a SC Suintest SRL Galaţi, de altfel o unitate prosperă din domeniul creşterii porcinelor, devine din ce în ce mai dramatică. Potrivit opiniei inginerului Marius Gabriel Prună, tânărul administrator al societăţii, „prin neaplicarea unei hotărâri judecătoreşti, APIA Galaţi a cauzat (şi o face şi în continuare) grave prejudicii companiei noastre, Suintest, concretizate în reducerea drastică a efectivelor de porcine şi, implicit, reducerea la mai puţin de jumătate a activităţii economice. Astfel, că la 31 decembrie 2016, cifra de afaceri a societăţii era de 12.052 mii lei, faţă de 26.908 mii lei la sfârşitul anului 2015”.

Povestea porcului...
... a început în anul 2012, odată cu cererea de ajutor a Suintest pe Măsura de sprijin 215 - Bunăstarea porcinelor şi depunerea a patru deconturi în sumă de 1.829.856,39 euro.

Ce s-a întâmplat cu adeverinţele de plată ale APIA şi vericicările AFIR, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 1048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!