Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Impactul eubioticelor pe bază de oregano asupra sănătăţii şi performanţei scroafelor

Publicat: 18 iunie 2019 - 11:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cercetătorii britanici au demonstrat într-un studiu publicat recent efectul avantajos pe care îl oferă adaosul de ulei esenţial de oregano natural în alimentaţia scroafelor de reproducţie şi rezultatele benefice asupra purceilor înainte şi după înţărcare.

Studiu a fost condus de către o echipă de cercetători de la Nottingham Trent University din Anglia şi a fost prezentat cu ocazia celei de a 75-a ediţii a Conferinţei Societăţii Britanice de Ştiinţe Animale. "Uleiul esenţial de oregano este bine documentat pentru a oferi sprijin pentru sănătatea şi performanţa animalelor, ca urmare a compuşilor activi din cadrul acestuia. Carvacrolul şi timolul sunt doi astfel de compuşi şi se demonstrează că aceştia au atât funcţii antimicrobiene, cât şi antioxidante", susţin realizatorii studiului.

Cercetarea s-a efectuat într-o unitate comercială de porci din Marea Britanie şi a implicat 62 de scroafe multipare. Parametrii de performanţă evaluaţi pe tot parcursul studiului au inclus consumul de hrană pentru scroafe şi scorul condiţiei corporale, alături de greutatea săptămânală a purceilor, mortalitatea, utilizarea medicamentelor şi consumul de furaje.

Scroafa_bConcluzia a fost că includerea uleiului esenţial de oregano a ajutat la menţinerea scorului condiţiei corporale la scroafele care alăptează, la creşterea câştigului în greutate în timpul primei săptămâni de viaţă a purceilor, la scăderea mortalităţii pre-înţărcare şi la scăderea semnificativă a incidenţei consumului de medicamente.

Pentru a reduce dependenţa de antibiotice la înţărcare, cum ar fi oxidul de zinc, crescătorii de porci trebuie să poată produce purcei mai robuşti. Perioada de înţărcare şi îngrijire este un moment critic pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea sănătăţii purceilor, pentru a asigura o performanţă optimă pe termen lung.

Rezistenţa antimicrobiană este una dintre marile provocări cu care se confruntă sectorul de creştere a suinelor, existând o presiune din ce în ce mai mare asupra industriei. De aceea, identificarea de noi alternative a devenit o prioritate pentru cei implicaţi în această activitate.

Vizualizat: 786 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?