Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Iată cum CREŞTI EFICIENŢA utilizării furajelor în FERMA DE VACI cu LAPTE!

Publicat: 16 octombrie 2017 - 09:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUCEŢI EFICIENT! Întotdeauna, dar mai ales atunci când preţul laptelui este scăzut, este foarte important să produceţi eficient laptele. 

Eficienţa hrănirii este unul dintre factorii cruciali în ferma de lapte. Cum să produci mai mult lapte cu aceeaşi cantitate de furaj? Spre exemplu, la o fermă care produce 800 mii kg de lapte/an, o creştere a eficienţei utilizării furajului (de la 1,45, la 1,55) poate aduce suplimentar o producţie de 60 mii kg de lapte. Ceea ce, la un preţ 0,3 euro/kg de lapte, aduce cu uşurinţă un venit suplimentar de 18.000 euro.

ferma-vaci-lap-olanda_b

Interval scurt între fătări
Întrebarea este: cum puteţi îmbunătăţi eficienţa furajării... prin scurtarea intervalului dintre fătări? Sau cu alte cuvinte: ce puteţi face pentru ca vacile să transforme un kilogram de materie uscată în 1,6 kg de lapte în loc de 1,1 kg?
Se ştie că există o mare variaţie atât între ferme, cât şi între vaci. În primul rând, o vacă aflată la începutul lactaţiei are o rată de conversie (eficienţă) a hranei mai mare. Iar o vacă aflată la sfârşitul lactaţiei are o conversie mai mică. Aşadar, un interval mai scurt între fătări ajută la creşterea eficienţei utilizării hranei. Aceasta înseamnă că numărul mediu de zile de lactaţie al efectivului ar trebui să fie cuprins între 150 şi 200.

Vârsta vacilor are, de asemenea, un impact asupra eficienţei utilizării furajelor. Animalele de doi ani au o rată de conversie a furajelor mai puţin bună decât vacile mai bătrâne.

Vizualizat: 3411 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?