Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Himel şi automatizarea proceselor din fermă

Publicat: 19 mai 2020 - 09:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sistemele automatizate pentru depozitarea cerealelor sau pentru prepararea şi distribuţia furajelor în fermă pot face diferența dintre un fermier de succes și unul oarecare.

 

WDC64_b

 

Modul de proiectare, construcție și exploatare a depozitelor de cereale, a FNC-urilor, a instalațiilor de granulat furaje sau fibroase poate aduce mari economii de timp, de forță de muncă și, în final, de bani în ferme. Bani care pot să rămână în buzunarul fermierului dacă acesta investește în tehnologii moderne în care procesele să fie mecanizate şi automatizate la cel mai înalt nivel, cu elemente de control precise și fiabile.

Spre exemplu, păstrarea cerealelor fără controlul temperaturii, chiar dacă inițial am depozitat produsul în stare optimă din punct de vedere agrotehnic, și fără a avea informații (chiar pe telefon) despre starea masei depozitate în diferitele puncte de observație, poate face inoportună, tardivă și ineficientă aerarea cerealelor.

Tempmess himel maschinen_bDe asemenea, dozarea macro- și micro-componentelor unei rețete furajere ”după ureche”, în lipsa unui control automatizat şi precis, poate transforma hrănirea animalelor într-o operațiune aproximativă, fără randamentul și calitatea dorite.

 

Sisteme computerizate de nouă generaţie

 

Firma HIMEL MASCHINEN a instalat numai în România peste 350 de bucătării furajere, FNC-uri și Micro FNC-uri cu diferite grade de automatizare. Majoritatea s-au bazat pe computerul de proces WDC25, foarte fiabil, cu soft în limba română, ușor de învățat și de folosit.

Computerul de proces WDC64, noua generație pe care o folosim mai ales la FNC-urile de capacitate mai mare, cu mai multe operațiuni sau faze care necesită funcţionare în paralel, are mai multe upgrade-uri faţă de computerul WDC25.

Computerul de bază WDC64 "Master" administrează în primul rând un sistem de cântărire propriu, iar în plus poate fi legat la alte 5 sisteme de cântărire proprii, care se numesc WDC64 "Slave".

Se pot administra 64 de rețete cu câte 24 de componente și se pot administra 32 destinații.

Prin vizualizarea procesului și a intervențiilor se pot urmări: fluxul instalației de măcinat și de amestecat, etapele actuale ale procesului, valorile de cântărire, precum și posibilitatea intervențiilor în timpul etapelor procesului de STOP/ PAUZĂ/ OPRIRE/ ALARMĂ/ ABANDONEAZĂ.

Computerul permite și gestionarea informaţiilor și a datelor statistice: consumul total al componentelor (Start-/data finală, funcție pentru printare), consumul total al componentelor pe rețetă, dozarea furajelor pregătite.

Chiar fiind vorba de furaje de volum (fibroasele din amestecul furajer unic), aşa-zisul TMR este foarte important pentru ca dozarea să fie precisă în interiorul remorcilor tehnologice, ca şi sistemul de cântărire/dozare performant și evidenţa sigură a rețetelor și a șarjelor.

 un articol de LIVIU CECLAN

mai multe pe această temă https://himel.de

Vizualizat: 722 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?