Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

GRIJILE OIERILOR se înmulţesc. Ce NEREGULI vă pot lăsa FĂRĂ SUBVENŢII?

Publicat: 19 aprilie 2017 - 15:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROBLEMELE OIERITULUI, MEREU DE ACTUALITATE. În fiecare an, odată cu încheierea campaniei de fătări, Asociaţiile crescătorilor de oi organizează adunări generale în care dezbat bugetul pe anul trecut, problemele ridicate de oieri şi politicile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) referitoare la ovine şi caprine, pe anul în curs.

Printre altele, iată ce nereguli vă pot lăsa fără subvenţii!
Reprezentanţii de la APIA au recomandat oierilor să se prezinte la sediul APIA numai atunci când sunt programaţi, iar în caz de forţă majoră, pot să vină la o altă dată, dar doar după terminarea programărilor din acea zi.
Totodată, li s-a sugerat să deschidă conturi bancare din timp, dacă nu au, şi să indice o sursă de comunicare rapidă (telefon mobil, internet, fax etc.) care să uşureze transmiterea de informaţii utile.
Suprapunerea suprafeţelor de păşune/fâneaţă şi/sau arabil cu vecinii este o altă problemă majoră care trebuie rezolvată din timp până la depunerea cererii de plată.
Un mare număr de sugestii au venit şi din partea inspectorilor de la OJZ care, au efectuat, în anul 2016, controale la fermierii ce au depus la APIA cereri de plată. Astfel, destul de des s-au întâlnit cazuri de nedeţinere de către fermier a registrului individual al exploataţiilor sau aveau acest registru, dar nu era completat la zi în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr 21/2004.

Oi mulgătoare 2012_bClick pe poza pentru galerie!

"Reprezentanţii APIA au indicat fermierilor să studieze cu toată atenţia cererea de plată, deoarece, centrele judeţene APIA primesc date despre efectivele fermierilor cu 1-2 luni înainte de depunerea cererii de plată şi dacă fermierul a avut ieşiri din efectivul de ovine-caprine, să nu solicite sprijin financiar specific pentru aceste animale. S-a accentuat că toate aceste nereguli pot fi sancţionate de APIA cu sistarea plăţilor începând cu anul în curs", susţine Ioan Pădeanu, prof. USAMVB Timişoara, participant la adunările oierilor din întreaga ţară.

Mai multe recomandări de specialitate găsiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 aprilie 2017!

Vizualizat: 6825 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!