Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Grajdul HÖRMANN - sisteme de aerisire şi de închidere

Publicat: 16 iunie 2017 - 18:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sisteme de iluminare şi aerisire

Ceea ce este extrem de important atunci când vine vorba de grajdurile de bovine sunt condiţiile de iluminare şi de aerisire. HÖRMANN SRL vă oferă aerisiri laterale formate din panouri duble de policarbonat cu nut şi feder; ridicarea şi coborârea acestora se face cu scripete sau tijă. Beneficiarul poate opta între acţionarea electrică sau cea manuală; motoarele electrice pot fi dotate cu senzori termici şi eolieni, care determină o acţionare automată a sistemului. Componentele oferite de cei de la Lock, Hüsker şi Hörmann sunt recunoscute pentru calitatea şi funcţionalitatea durabilă.

Grajdul HÖRMANN_b

Prelată rulou
Aceasta se montează pe ţevi din aluminiu, cu chedere, având un grad ridicat de rezistenţă la radiaţii ultra violete, curăţare cu presiune, lumina transmiţându-se într-o proporţie de 50%. La interior, este prevăzută cu o plasă din poliester pentru protecţia anti-vânt şi cu o plasă împotriva păsărilor. Pe exterior se fixează, pe lungimea aerisirii laterale, o curea din poliester; în cazul unor înălţimi mai mari, se vor monta profile din aluminiu perpendiculare, cu benzi de cauciuc.
Acţionarea prelatei se face fie manual, cu ajutorul unei manivele şi al unei roţi dinţate, fie cu ajutorul unui electromotor cu reductor melcat sau prin reglare cu termostat. Acest din urmă sistem este prevăzut cu un senzor de rafale care permite închiderea şi deschiderea prelatei în funcţie de viteza vântului. Suplimentar, la cerere, se poate monta şi un senzor de ploaie.

Uşi şi porţi
Uşile şi porţile sunt concepute în atelierele fabricii din Buchloe, Germania, fiind astfel în acord cu necesităţile şi dorinţele beneficiarilor. Placarea suprafeţelor, atât cele exterioare cât şi cele interioare se poate realiza cu diverse produse: molid sau larice, tablă trapezoidală, betoplan (tip de pal, cu acoperire din material plastic) sau tablă zincată. Pentru o siguranţă sporită la spargere, la proiectarea geamurilor sunt folosite materiale precum: policarbonat sau plexiglas.
Porţile secţionale. Acestea sunt puse la dispoziţie în variante izolate termic cu perete dublu şi pot fi comandate cu uşă pietonală, geam sau complet vitrate. Acţionarea lor se face fie manual, cu scripete şi lanţ, fie electric, cu plintă de siguranţă.
Rulourile sunt menite să respingă vântul şi previn depunerile de praf fiind confecţionate din fibre rezistente la condiţii meteo nefavorabile şi rupere. Acest sistem de închidere poate fi acţionat manual sau cu ajutorul unui troliu automat.

Perdelele din PVC sunt alcătuite din mai multe lamele care pot fi înlăturate, înlocuite sau montate cu uşurinţă, la distanţe mai mici sau mai mari în funcţie de necesităţi. Sistemul de prindere este format dintr-o bandă de susţinere galvanizată prevăzută cu orificii pentru montajul pe perete sau tavan.

Într-o ediţie viitoare vă vom prezenta accesoriile de grajd care asigură o întreţinere corespunzătoare a animalelor şi pe care HÖRMANN SRL le pune la dispoziţia fermierilor.


Material oferit de Hörmann

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/194 (ediţia 15-30 iunie 2017)

Vizualizat: 237 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Leonard Stafie, specialist în cresterea pasarilor de curte si unul dintre actorii principali ai proiectului Fundatiei Revistei Ferma de sustinere a învatamântului preuniversitar agricol, vorbeste despre provocarile cu care se confrunta crescatorii de pasari din România, la finalul vizitei efectuate la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?