Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ghid de bune practici! SIGURANŢĂ şi CONFORT la mişcarea ANIMALELOR!

Publicat: 02 august 2017 - 09:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BUNĂSTARE ANIMALĂ. În fiecare an, aproape 40 de milioane de animale de fermă sunt transportate în cadrul Uniunii Europene. Există numeroase practici de transport a animalelor în ţările membre ale UE. Oare toate aceste practici sunt adecvate? 

Din aceste motive, Consiliul European a elaborat şi a pus în aplicare Regulamentul 1/2005 privind protecţia animalelor în timpul transportului şi al operaţiunilor conexe.

După zece ani de la aplicarea acestui regulament, Comisia Europeană a lansat un proiect pilot cu scopul de a îmbunătăţi bunăstarea animală pe parcursul transportului, prin elaborarea şi diseminarea unor ghiduri de cele mai bune practici pentru cinci specii de animale de fermă: taurine, cabaline, porcine, păsări şi ovine, care sunt transportate în interiorul Europei sau în ţări ne-europene pentru sacrificare, îngrăşare sau reproducţie.

LOGO-ANIMAL-TRANSPORT-300_b

România coordonează grupul de lucru la ovine, alături de Spania
Acest proiect a fost câştigat de un consorţiu format din 16 instituţii din nouă state membre UE, coordonat de Dr. Hans Spoolder de la Wageningen Universiy and Research - Olanda. Reprezentant pentru România este Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara, responsabil de proiect fiind subsemnatul.
Proiectul a început în luna mai 2015 şi se va încheia în luna aprilie 2018.

“ROADSHOW”-URI LA AGROMALIM ŞI LA INDAGRA
În România sunt planificate până acum două roadshow-uri, după cum urmează:
• la expoziţia Agromalim de la Arad, sâmbătă - 9 septembrie 2017, de la ora 10:00 până la 13:00;
• la IndAgra de la Bucureşti, sâmbătă - 28 octombrie 2017, în Sala M. Sadoveanu, de la ora 10:00 până la 13:00.
Publicul are acces liber, iar ţinta este formată din transportatori de animale, şoferi, fermieri, medici veterinari oficiali, pentru toate cele cinci specii.

Revista FERMA este partener media al proiectului.

Vizualizat: 761 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!