Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Germania: sectorul suin, în declin

Publicat: 22 ianuarie 2020 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conform ultimului recensământ al sectorului suin din Germania, efectivul total de porci din această ţară a scăzut cu 2 procente pe parcursului unui an, iar numărul exploataţiilor specializate pe creşterea porcinelor s-a diminuat cu 5,5%.

porci-in-adapost_bDin datele procesate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis) reiese că la data de 3 noiembrie 2019 în Germania existau 25,9 milioane de capete, ceea ce indică o scădere de 2% sau cu 519.200 de porci mai puţin în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Porcii crescuţi pentru îngrăşare au reprezentat 44,9% din totalul efectivelor de suine înregistrate, respectiv 11,7 milioane de animale. Faţă de noiembrie 2018, numărul porcilor de îngrăşat s-a redus cu 218.500 de capete (-1,8%). De asemenea, Numărul de purcei la 3 noiembrie 2019 era de 7,7 milioane.

Pe de altă parte, potrivit Destatis, în Germania existau la acea dată un total de 21.100 de ferme specializate în creşterea porcilor, ceea ce este echivalent cu o scădere cu 5,5 procente (-1.200) comparativ cu noiembrie 2018. Dacă luăm în considerare faptul că în noiembrie 2017 numărul exploataţilor porcine era de 23.500, asta înseamnă că în numai doi ani Germania a pierdut 2.300 de ferme (-9.9%).

Vizualizat: 1534 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!