Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Germania: sectorul suin, în declin

Publicat: 22 ianuarie 2020 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conform ultimului recensământ al sectorului suin din Germania, efectivul total de porci din această ţară a scăzut cu 2 procente pe parcursului unui an, iar numărul exploataţiilor specializate pe creşterea porcinelor s-a diminuat cu 5,5%.

porci-in-adapost_bDin datele procesate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis) reiese că la data de 3 noiembrie 2019 în Germania existau 25,9 milioane de capete, ceea ce indică o scădere de 2% sau cu 519.200 de porci mai puţin în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Porcii crescuţi pentru îngrăşare au reprezentat 44,9% din totalul efectivelor de suine înregistrate, respectiv 11,7 milioane de animale. Faţă de noiembrie 2018, numărul porcilor de îngrăşat s-a redus cu 218.500 de capete (-1,8%). De asemenea, Numărul de purcei la 3 noiembrie 2019 era de 7,7 milioane.

Pe de altă parte, potrivit Destatis, în Germania existau la acea dată un total de 21.100 de ferme specializate în creşterea porcilor, ceea ce este echivalent cu o scădere cu 5,5 procente (-1.200) comparativ cu noiembrie 2018. Dacă luăm în considerare faptul că în noiembrie 2017 numărul exploataţilor porcine era de 23.500, asta înseamnă că în numai doi ani Germania a pierdut 2.300 de ferme (-9.9%).

Vizualizat: 2114 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?