BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

GERMANIA: CoVid-19 pune presiune pe piaţa cărnii de vită. Ce se întâmplă cu preţurile?

Publicat: 21 martie 2020 - 19:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Germania, piaţa cărnii de vită se confruntă cu turbulenţe severe din cauza crizei provocate de Coronavirus. Preţurile pentru vacile de carne au scăzut cu 40 de cenţi pe kilogram, iar pentru tauri cu 20 de cenţi/kg.

Factorul declanşator al acestei tendinţe de scădere a fost închiderea în masă a restaurantelor şi reducerea cererii. Măsurile de blocare a Italiei şi închiderea frontierelor au cauzat şi ele probleme de vânzare şi au pus presiune pe preţ.

Măcelarii şi vânzătorii de carne raportează acum că vânzarea cărnii de vită către restaurante, catering şi cantine s-a prăbuşit. Vânzările de carcase de vită către Italia au fost blocate. Cantităţi mai mari de carne de vacă erau, de asemenea, vândute în Franţa şi în regiunea Benelux. Toate aceste transporturi devin din ce în ce mai dificile, iar cererea şi consumul scad şi în alte ţări europene din aceleaşi motive ca în Germania.

Scad şi preţurile bovinelor
Măcelarii din Germania trebuie să îngheţe o mare parte din carne, fiind ulterior dificil de vândut. Prin urmare, preţul pentru taurii tineri a scăzut semnificativ în această săptămână, reuşind să se menţină la doar 3,36 cenţi pe kilogram pentru taurii tineri din clasa comercială R3. Adică cu 26 de cenţi mai puţin decât săptămâna precedentă. Pentru taurii U3 buni, preţurile au scăzut de la 3,67 euro la 3,41 euro/kg într-o săptămână, o reducere de 26 de cenţi.

Scăderea preţurilor la vaci a fost şi mai accentuată. Vacile din clasa comercială O3 au fost plătite cu aproximativ 40 de cenţi mai puţin într-o săptămână. Preţurile pentru animalele cu o greutate de sacrificare de 270 kg au fost de doar 2,33 euro/kg, iar pentru vacile de 310 kg au fost de 2,43 euro/kg, relatează Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEZG) – Asociaţia Crescătorilor de Vaci de Carne din Germania, potrivit agrarheute.de.

Deşi scăderea preţurilor poate duce, de asemenea, la o reducere semnificativă a ofertei de vaci pentru sacrificare, mai ales că sezonul păşunilor este aproape, factorul decisiv va fi dat de perioada de timp în care va persista criza cauzată de Coronavirus.

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1983 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?