Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

(FOTO) DIN FERMĂ, pe RAFT: PRODUCĂTORII de LAPTE din Timiş au MAGAZIN PROPRIU!

Publicat: 01 aprilie 2018 - 02:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FLOARE din BANAT. O POVESTE DE SUCCES CU MULTĂ MUNCĂ: Producătorii de lapte din Cooperativa TimLactAgro din judeţul Timiş au propriul brand de lactate şi şi-au deschis primul magazin cu produse din propria fabrică de procesare a laptelui.

Cooperativa Agricolă TimLactAgro a fost înfiinţată în anul 2009.

Detalii AICI: TimLactAgro - cooperativa crescatorilor de vaci cu lapte

În prezent, Cooperativa are 28 de membri, producători de lapte din judeţele Timiş şi Arad. În martie 2018, membrii TimLactAgro şi-au deschis propria fabrică de procesare, în localitatea Bucovăţ din judeţul Timiş. Investiţia totală a trecut de 600.000 de euro şi le-a luat câţiva ani şi multă muncă pentru a reuşi. În fabrică procesează, pentru început, 3.000 - 5.000 litri pe zi, dar capacitatea maximă este de 10.000 - 12.000 litri pe schimb. Ca şă îşi pună la punct reţetele, şi-au adus un tehnolog în procesarea laptelui care este profesor într-o universitate din Italia.

Brandul sub care îşi vând produsele este „Floare din Banat”. Povestea AICIProducătorii de lapte din Timiş au propriul brand de lactate

Pe 31 martie 2018 au deschis primul magazin propriu în Timişoara, în care vând lactate produse 100% din lapte proaspăt de vacă din fermele proprii, mezeluri de Salonta şi zacuscă atestată tradiţional, precum şi celebra Pită (pâine) de Pecica (producătorul are şi 400 de vaci de lapte şi este membru al Cooperativei). Detalii AICI: VALERIU ŢIGU produce pâine şi lapte („Omul harnic, muncitor, de pâine nu duce dor”)

Produsele lactate "Floare din Banat" se găsesc şi în magazinele Asociaţiei Comercianţilor Arădeni (ACA) din judeţul Arad, iar membrii Cooperativei TimLactAgro îşi fac deja planuri să deschidă, în curând, şi al doilea magazin din Timişoara.

Noi am fost la deschiderea primului magazin, am degustat, am pozat şi vă arătăm cum a fost. Mai multe vă povestim în ediţia tipărită a Revistei Ferma.

DESCHIDERE-FLOARE-DIN-BANAT_b

Aşa şi-au întâmpinat producătorii de lapte din Cooperativa TimLactAgro clienţii la deschiderea primului magazin din Timişoara (Strada Matei Basarab, nr.25 A)

DEGUSTARE-PRODUSE-PASTE_b

Produse pentru degustare 

DESCHIDERE-FLOARE-BANAT-3_b

Discuţii şi interviuri pentru presă

DESCHIDERE-FLOARE-BANAT-1_b

Doamnele din fotografie (minunate, pe cuvânt!) lucrează şi în propriile ferme, care fac parte din Cooperativa TimLactAgro

DESCHIDERE-FLOARE-BANAT-4_b

Cumpărători, de la prima oră

LAPTE-FLOARE-DIN-BANAT-5_b

 Telemea de vacă şi lapte "Floare din Banat" cu 3,7% grăsime

BRANZA-FLOARE-DIN-BANAT-6_b

Brânză dulce, ricotta (urdă dulce), smântână "Floare din Banat" (cu 30% grăsime, cu mai puţină grăsime nici nu e smântână, aşa ne-au spus producătorii)

CASCAVAL-FLOARE-DIN-BANAT-9_b

Caşcaval Granbanat - specialitate a tehnologului italian. Au, în total, şase sortimente. Pe raftul din spate, ce a mai rămas din Pita de Pecica, după vreo două ore de la deschiderea magazinului

GRANBANAT-FLOARE-DIN-BANAT-_b

Caşcaval Granbanat, maturat 60 de zile

DESCHIDERE-FLOARE-BANAT-12_b

Caşcaval Granbanat cu mărăr, cu piper negru şi brânză cu pastă moale Aromabanat, maturată 45 de zile

CASCAVAL-FLOARE-DIN-BANAT-7_b

Specialităţi de caşcaval Granbanat: premium, afumat, cu nucă, cu ardei iute, cu mărar, cu cimbru, cu piper negru

MEZELURI-FLOARE-DIN-BANAT-1_b

MEZELURI-SALONTA_b

Mezeluri de Salonta, produse de un membru al Cooperativei TimLactAgro

ZACUSCA-FLOARE-DIN-BANAT-15_b

Zacuscă de vinete, de ciuperci, de fasole, atestată tradiţional, produsă în Caraş-Severin

VIOREL-HAPENCIUC_b

Viorel Hapenciuc, preşedintele Cooperativei TimLactAgro

Vizualizat: 25483 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?