Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fiți pregătiți de muls cu produsele DeLaval!

Publicat: 04 august 2022 - 15:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DeLaval nu formulează și nu produce detergenți pentru igiena mulsului doar spre a oferi chimicale. O face deoarece calitatea laptelui este totul. Iar de marfa livrată procesatorului depinde rentabilitatea economică a fermierului.

Fiti pregatiti de muls cu produsele DeLaval!_b

Timp de 135 de ani am fost în fruntea industriei de echipamente și soluții de muls, proiectând, fabricând, instalând și operând sisteme moderne de muls. De aceea, concepem și producem, de asemenea, produse precum garnituri, uleiuri și detergenți despre care știm că vor funcționa perfect cu sistemele noastre, pentru a oferi rezultatele pe care le așteptați de la noi și pe care le pretindem de la sistemele noastre. Drept urmare, producem detergenți a căror utilizare garantează furnizarea unui lapte de cea mai bună calitate. Aceasta înseamnă că, mai mult decât igiena, cu DeLaval știți că sistemul dumneavoastră de muls este pregătit pentru un lapte de calitate.

 

Detergenți speciali pentru sistemele DeLaval


Majoritatea detergenților pentru instalațiile de muls par să facă o treabă destul de bună. Cu toate acestea, ar putea dura un timp până când acumularea de bacterii sau biofilmele se fac vizibile. Dar detergenții DeLaval sunt special concepuți pentru a curăța instalațiile de muls DeLaval, susținând activitatea tehnicienilor care întrețin și pun la punct performanța echipamentelor.

 Fiti pregatiti de muls cu produsele DeLaval! 1_b

O problemă care se simte în buzunar!

 

Dacă o instalație nu a fost curățată corespunzător, probabil că fermierii nu vor putea vedea acest lucru, deoarece resturile de minerale, grăsimi și proteine se acumulează în locuri greu de observat. Consecința va fi creșterea numărului de bacterii în laptele colectat de către procesator. Deoarece aceștia efectuează analize regulate ale laptelui, s-ar putea să fie primii care află că aveți o problemă. Fermierii sunt conștienți de faptul că un nivel mai ridicat de bacterii în lapte le aduce prețuri mai mici pentru marfa lor. Cu marjele din ce în ce mai restrânse din zilele noastre, un preț mai mic pentru laptele livrat poate șterge orice profit.

 Fiti pregatiti de muls cu produsele DeLaval! 2_b

Cauze dificil de identificat

 

Cu toate acestea, nu este ușor să afli ce este în neregulă. Ar putea fi vorba de probleme cu sănătatea ugerului, de garnituri învechite, tancuri de răcire ineficiente sau… o instalație care nu este curățată suficient de bine. Dar la DeLaval, noi ne cunoaștem foarte bine echipamentul (din interior) și ne cunoaștem detergenții 100%. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să facem compromisuri. De aceea garantăm o curățare bună și eficientă fără a deteriora nici o piesă a instalației. De exemplu, efectuăm teste de compatibilitate pentru a ne asigura că nu există substanțe chimice care să afecteze piesele din cauciuc, cum ar fi garniturile, manșoanele sau tuburile. Și apoi le testăm la maxim.

 

Consistent, de la ingrediente și până la produsul final


Toți detergenții sunt produși de DeLaval de la zero, cu control deplin asupra tuturor ingredientelor. Nu numai că știm exact ce conțin produsele noastre, dar datorită controlului meticulos al calității, produsele finale sunt extrem de consistente, an de an. Verificăm toate materiile prime atunci când ajung la fabrică, le analizăm și ne asigurăm că îndeplinesc cerințele noastre de calitate. Iar apoi, după amestecare, analizăm formula pentru a ne asigura că aceasta îndeplinește specificațiile noastre.

 Fiti pregatiti de muls cu produsele DeLaval! 3_b

Condiții pentru o curățare perfectă


Curățarea echipamentelor se realizează în patru faze: temperatura apei, timpul de curățare, acțiunea mecanică și acțiunea chimică (care este asigurată de detergent). O curățare eficientă se obține numai prin găsirea unui echilibru corect între acești patru parametri:

• Volumul de apă contribuie la acțiunea mecanică, dar aveți nevoie și de aer în conducte.

• Dacă aveți prea multă apă, nu veți obține nici o acțiune mecanică, iar dacă aveți prea puțină, aceasta nu va ajunge pe toate suprafețele.

Este nevoie de un know-how considerabil pentru a obține un echilibru corect. Poate că un vânzător de detergent nu va înțelege toate acestea, dar tehnicienii noștri cunosc instalațiile de muls pe dinafară. Ei știu unde să caute reziduurile. Și ce trebuie să facă în privința lor.

DeLaval vă ajută să asigurați un echilibru optim al tuturor factorilor privind curățarea, cu setări și doze corecte, pentru a vă ajuta să vă asigurați că sunteți pregătiți pentru a mulge un lapte de calitate.

 

EFICIENT, DAR DELICAT


Detergenții concurenței pare că își fac treaba, dar din moment ce nu am fost implicați în formularea lor, nu putem fi siguri că sunt destul de eficienți sau că sunt suficient de ”blânzi” pentru a nu deteriora instalațiile DeLaval. Pentru că vorbim aici de detalii de finețe.

 GET MILK READY_b

contact

COSMIN BATIS

Tel. +40 744 341 112

E-mail : cosmin.batisEXT@delaval.com

mai multe pe această temă www.delavalcorporate.com

Vizualizat: 1002 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?