Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FCBR vrea 200-300 euro/cap de vacă

Publicat: 12 martie 2012 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

„Reprezentanţii MADR trebuie să găsească soluţii să dea fiecărui crescător de vaci o subvenţie anuală pe cap de animal de 200-300 de euro, aşa cum procedează ministerele statelor cu o agricultură şi, mai ales, o zootehnie dezvoltată

Click pe poza pentru galerie!

Nu trebuie să uităm niciodată că, până nu vom ajunge să vindem , nu putem vorbi de competitivitatea sectorului agricol românesc”, afirmă conducerea Federaţiei Cresătorilor de Bovine din România (FCBR), al cărei Birou Executiv s-a întrunit în 25 ianuarie 2012 la Târgu Mureş pentru a discuta situaţia actuală a relaţiei cu Ministerul Agriculturii.

FCBR mai susţine că „Ministerul Agriculturii nu a elaborat programe multianuale de investiţii pentru ca producătorii să nu mai vândă materia primă, ci produsele cu valoare adăugată mare, piaţa internă fiind dominată de produse din import”.

La o zi după închiderea acestei ediţii, în 16 februarie 2012, a avut loc, la Târgu Mureş, Adunarea Generală a FCBR, unde a fost stabilit, pe baza propunerilor asociaţiilor membre, şi Programul de activitate al Federaţiei pentru acest an şi lista de revendicări ce va fi transmisă noului ministru al Agriculturii. Vom reveni cu detalii despre acestea în numerele viitoare.

 

Statul dă 21.000 lei pentru COP în 2012

Valoarea ajutoarelor de stat destinate acoperirii costurilor legate de întocmirea şi menţinerea Registrului Genealogic şi de determinarea calităţii genetice a raselor de animale pentru anul 2012 ar putea fi de 21.000 lei, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Agriculturii şi care aşteaptă aprobarea noului Guvern.

 

Crescătorii de bovine din Mureş au donat 25.000 lei pentru sinistraţi

Asociaţia Crescătorilor de Bovine Mureş a donat 25.000 de lei pentru achiziţionarea de alimente pentru ajutorarea persoanelor afectate de zăpadă şi ger din judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Brăila, a anunţat Prefectura Judeţului Mureş. „Primul ajutor a venit deja din partea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Filiala Mureş, ai cărei membri au adunat suma de 25.000 de lei, din care au achiziţionat alimente”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Mai puţin lapte de vacă în 2011

Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 11.635 tone (1,3%) în 2011, comparativ cu 2010, totalizând 892.115 tone, iar producţia de lapte de consum a fost aproape similară cu cea obţinută în 2010, respectiv 221.311 tone, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În decembrie 2011, cantitatea de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o de la exploataţii agricole şi centre de colectare a scăzut cu 1,7% (1.123 tone) faţă de noiembrie 2011, până la 65.998 tone, iar faţă de luna decembrie 2010, a crescut cu 12,5%.


PATRU BUGETARI CU CAMERĂ DE PROTOCOL PENTRU... „ÎNSĂMÂNŢĂRI ARTIFICIALE”!?

Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine din judeţul Galaţi are sediul la Oficiul de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (OARZ) Galaţi. Preşedintele asociaţiei crescătorilor de animale susţine că întreaga conducere a instituţiei ar dori ca Asociaţia să plece în... transhumanţă.

„Probabil că nu le mai place de asociaţia noastră, care a fost înfiinţată în 1992 de către ei, suntem ca şi copilul lor, iar după ce copilul a crescut şi şi-a ajutat părinţii de şi-au făcut şi casă, şi avere, îl părăseşte!”, ne-a declarat, vădit nemulţumit, Constantin Pintilie, preşedintele AGCT - filiala Galaţi.

Oficial, nu există nici un semnal! Dar, există suspiciunea potrivit căreia, conducerea OARZ Galaţi ar fi... însămânţat artificial o altă asociaţie paralelă. Nu se ştie în ce stadiu de gestaţie se află aceasta, că este secret.

Totuşi, interesându-ne la cei împricinaţi, am aflat că informaţia nu-şi are suportul.
Şi cum nu se poate face dragoste cu sila, de anul trecut, cei aproape 50 de operatori-însămânţători din judeţ s-au desprins din AGCT – filiala Galaţi şi au format propria asociaţie. A fost ca o lovitură de copită dată crescătorilor de taurine, aceştia trebuind acum să plătească prestaţiile serviciilor noii structuri organizatorice private.

După cum ne spunea liderul Pintilie, din cauza lipsei unui spaţiu de şedinţe încăpător, în ultima vreme, Asociaţia, care reuneşte aproximativ 100 de crescători de taurine din judeţ, a fost nevoită să facă adunări generale taman în parcare, la motelul din Hanu Conachi!

OARZ Galaţi - cu sediul în comuna Şendreni - are un efectiv total de patru angajaţi, cu director cu tot. În incinta Oficiului, sunt mai multe corpuri de clădire. Unul dintre ele, bine echipat, după cum afirmă Pintilie, ar ţine loc de „vilă de protocol”! Însă este numai o ... locuinţă de serviciu, bine utilată şi mobilată!

„Nedumerirea noastră este cum din banii publici pot fi plătiţi şi funcţionari publici care „taie frunză la câini”, şi spaţii pentru cazare şi protocol?!”, a continuat preşedintele Asociaţiei. Cineva remarca cu maliţiozitate că spaţiul cu pricina o fi util pentru... însămânţări artificiale!

Vizualizat: 789 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
SUBVENTIA
|
03. 14, 2012. Wednesday 10:44
O sa primiti 200-300 de euro peste 100 de ani nu acum ca nu sunt bani .Sa fiti multumiti ca ii luati si pe astia si nu se reduce subventia anuala pe cap de animal.cea mai mare criza din 1930 PANA IN PREZENT
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?