Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Eficientizarea mulsului

Publicat: 29 august 2017 - 08:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Continuăm prezentarea echipamentelor pe care compania Hörmann le pune la dispoziţia fermierilor pentru eficientizarea mulsului. 

Fiecare dispozitiv în parte are un rol fundamental în obţinerea rezultatelor care să satisfacă aşteptările oricărui crescător de bovine.

Eficientizarea mulsului_b

Echipamente Hörmann pentru un muls eficient
• Braţul multifuncţional PosiCare. Pentru un muls reuşit, esenţială este fixarea corectă a unităţii de muls. Braţul de poziţionare este responsabil cu preluarea greutăţii furtunurilor de lapte şi de pulsaţie; sistemul împiedică rotirea nedorită şi balansarea, dat fiind faptul că braţul de poziţionare urmăreşte toate mişcările vacii pe durata mulsului.
Printre avantajele acestui echipament se numără:
- posibilitate de mişcare în toate direcţiile;
- urmăreşte cu uşurinţă mişcările fiecărui animal în parte;
- permite reglarea înălţimii.
• DemaTron 60 este un dispozitiv util pentru monitorizarea producţiei de lapte; acesta controlează întreg procesul, de la primele pulsaţii şi până la detaşarea unităţii de muls. Prin intermediul afişajului special LactoFlow, producţia este înregistrată iar informaţia este folosită mai departe pentru controlul metodelor de gestionare eficientă a laptelui.
• DemaTron 70 este un alt produs de top care furnizează informaţii referitoare la debitul şi producţia de lapte, aspecte considerate esenţiale în vederea optimizării funcţiei de retragere şi pentru menţinerea sănătăţii ugerului.
Avantajele acestui tip de echipamente sunt: reducerea substanţială a sarcinii de lucru, o monitorizare permanentă şi completă a procesului de muls, compatibilitatea cu toate tipurile şi mărcile de săli de muls.
• IQ - prima unitate de muls cu patru căi. Furtunul de muls este prevăzut cu o parte flexibilă, care a fost dublată; suportul şi vizorul de inspecţie au fost îndepărtate toate pentru asigurarea unei mai mari adaptabilităţi indiferent de forma ugerului.
Acest dispozitiv asigură igiena optimă a mulsului eliminând pătrunderea de aer şi contaminarea căilor pentru circulaţia laptelui; sistemul se aplică facil, fără scăpări de aer; este prevăzut cu manşoane din silicon care se montează rapid şi fără mare efort. IQ este o piesă revoluţionară, special concepută pentru a urma structura naturală a ugerului vacii, permiţând astfel fluxul uşor şi rapid al laptelui.
Prezentând aceste caracteristici, IQ previne contaminarea încrucişată în timpul mulsului, fiind un echipament ce are capacitatea de a produce în condiţii de siguranţă cele mai ridicate fluxuri de lapte şi reprezintă garanţia unui muls de succes care îndeplineşte exigenţele de sănătate a ugerului.

Material oferit de Hörmann

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 632 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?