Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Eficientizarea mulsului

Publicat: 29 august 2017 - 08:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Continuăm prezentarea echipamentelor pe care compania Hörmann le pune la dispoziţia fermierilor pentru eficientizarea mulsului. 

Fiecare dispozitiv în parte are un rol fundamental în obţinerea rezultatelor care să satisfacă aşteptările oricărui crescător de bovine.

Eficientizarea mulsului_b

Echipamente Hörmann pentru un muls eficient
• Braţul multifuncţional PosiCare. Pentru un muls reuşit, esenţială este fixarea corectă a unităţii de muls. Braţul de poziţionare este responsabil cu preluarea greutăţii furtunurilor de lapte şi de pulsaţie; sistemul împiedică rotirea nedorită şi balansarea, dat fiind faptul că braţul de poziţionare urmăreşte toate mişcările vacii pe durata mulsului.
Printre avantajele acestui echipament se numără:
- posibilitate de mişcare în toate direcţiile;
- urmăreşte cu uşurinţă mişcările fiecărui animal în parte;
- permite reglarea înălţimii.
• DemaTron 60 este un dispozitiv util pentru monitorizarea producţiei de lapte; acesta controlează întreg procesul, de la primele pulsaţii şi până la detaşarea unităţii de muls. Prin intermediul afişajului special LactoFlow, producţia este înregistrată iar informaţia este folosită mai departe pentru controlul metodelor de gestionare eficientă a laptelui.
• DemaTron 70 este un alt produs de top care furnizează informaţii referitoare la debitul şi producţia de lapte, aspecte considerate esenţiale în vederea optimizării funcţiei de retragere şi pentru menţinerea sănătăţii ugerului.
Avantajele acestui tip de echipamente sunt: reducerea substanţială a sarcinii de lucru, o monitorizare permanentă şi completă a procesului de muls, compatibilitatea cu toate tipurile şi mărcile de săli de muls.
• IQ - prima unitate de muls cu patru căi. Furtunul de muls este prevăzut cu o parte flexibilă, care a fost dublată; suportul şi vizorul de inspecţie au fost îndepărtate toate pentru asigurarea unei mai mari adaptabilităţi indiferent de forma ugerului.
Acest dispozitiv asigură igiena optimă a mulsului eliminând pătrunderea de aer şi contaminarea căilor pentru circulaţia laptelui; sistemul se aplică facil, fără scăpări de aer; este prevăzut cu manşoane din silicon care se montează rapid şi fără mare efort. IQ este o piesă revoluţionară, special concepută pentru a urma structura naturală a ugerului vacii, permiţând astfel fluxul uşor şi rapid al laptelui.
Prezentând aceste caracteristici, IQ previne contaminarea încrucişată în timpul mulsului, fiind un echipament ce are capacitatea de a produce în condiţii de siguranţă cele mai ridicate fluxuri de lapte şi reprezintă garanţia unui muls de succes care îndeplineşte exigenţele de sănătate a ugerului.

Material oferit de Hörmann

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 647 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?