Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Echipamente pentru zootehnie de la Valabri

Publicat: 04 noiembrie 2019 - 14:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second-hand, uscătoare de cereale şi silozuri, precum şi piese de schimb. De peste trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăptori, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.

Sediul companiei este la Felnac, iar participarea la târgul de la Arad este o tradiţie. Anul acesta nu a fost unul favorabil vânzării de tractoare şi combine, ne spun reprezentanţii companiei. ”Am fost căutaţi mai mult pentru echipamentele de creşterea animalelor şi dotarea fermelor zootehnice. Cele mai căutate sunt sistemele de adăpători şi de furajare pentru vaci şi oi, standurile de contenţie, cuşti pentru cântărit şi ţarcurile pentru câmp şi păşune. Anul acesta a fost destul de greu pentru combine, tractoare şi uscătoare. {i pentru zootehnie a fost dificil, dar aici e mai puţin de investit. Nu aveţi 40 de mii de euro să ”băgaţi” într-un tractor, dar două-trei mii de euro tot mai găsiţi pentru alte achiziţii. Aceste investiţii în echipamente pentru creşterea animalelor sunt mai mici, dar pot aduce o serie de avantaje: aveţi nevoie de mai puţini muncitori. Capacitatea fermelor este tot mai mare şi cu ajutorul acestor dotări, fermierii pot să lucreze mai mult. Spre exemplu: într-un sistem de hrănire intră doi baloţi de paie pentru 14 vaci, se încarcă cu tractorul cu furcă şi sunt liniştit două zile”, ne-a declarat Gregory Ladure, administrator Valabri SRL.
”Anul viitor va fi neapărat mai bun. Nu poate să fie ca anul acesta, eu cred că nu va fi ca anul trecut, dar sigur va fi mai bun decât anul acesta. Porumbul este frumos, sigur că nu acoperă tot ce s-a pierdut cu grâul, dar acoperă o parte din pierderi. Pentru fermieri, anul viitor trebuie să fie mai bun!”

Gregory Ladure_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 17/244 (ediţia 1-14 octombrie 2019)

Vizualizat: 744 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?