Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ea este campioana României!

Publicat: 12 martie 2018 - 11:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Data de 12 martie 2018 va rămâne în istoria zootehniei româneşti ca ziua în care a fost înregistrată oficial prima vacă născută şi crescută pe plaiurile noastre ce depăşeşte pragul producţiei de 100.000 litri de lapte. Performanţă absolut remarcabilă!

Sorina-vaca_recordista_bNumele său este Sorina, deşi poate fi identificată după numărul 28 pe care îl poartă în jurul gâtului, şi este un frumos exemplar din rasa Holstein, aflat în proprietatea societăţii Agroserv Măriuţa, administrată de Nicuşor Şerban. Am vizitat-o zilele trecute şi putem spune că starea sa fizică îi permite să mai ducă acest record spre limitele potenţialului său genetic.

Se află într-o condiţie fizică foarte bună, ţinând cont de faptul că a avut deja şase lactaţii. În prezent, colectăm de la ea în jur e 53-54 litri de lapte pe zi, mult peste media întregului efectiv”, ne-a declarat Marina Toma, medic veterinar în cadrul fermei din Drăgoieşti, judeţul Ialomiţa.

Cea mai productivă vacă de la Agroserv Măriuţa dă astăzi 72 de litri de lapte pe zi, iar media lactaţiilor pe fermă e în jur de 3. Efectivul de vaci la muls este de 940, dintr-un total de 2.600 de animale. În momentul de faţă, aproximativ 90% din laptele colectat este livrat în Bulgaria, dar în curând toată cantitatea rezultată va deservi propria unitate de procesare.

Nicusor_Serban-Agroserv_Mariuta_b

Vizualizat: 6199 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?