Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sommet de l’Élevage 2011

Publicat: 02 noiembrie 2011 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ediţia aniversară din acest an va rămâne cu siguranţă una de referinţă pentru crescătorii de animale. Pentru prima dată în istoria sa de 20 de ani, la eveniment au fost prezenţi peste 80 de mii de vizitatori, inclusiv trei mii de vizitatori din afara Franţei

Click pe poza pentru galerie!

„Acesta este un record şi suntem foarte mulţumiţi”, a declarat Roger White, preşedintele Sommet. Delegaţii numeroase, în special din ţările mediteraneene - Maroc, Algeria, Turcia, Tunisia şi Egipt, au venit la târg pentru a se întâlni cu specialiştii francezi. S-au făcut remarcaţi cumpărătorii din Turcia, în căutare de tineret bovin, dar au fost şi numeroşi vizitatori din state mai îndepărtate, cum ar China şi Columbia.

În total au fost expuse peste două mii de animale, din principalele specii, cele mai numeroase fiind bovinele (1.200 capete), ovinele (400 capete) şi cabalinele (300 capete).

 

Rasa Limousine

Cele 420 de animale înscrise în concursul ce s-a desfăşurat timp de o zi şi jumătate, au dovedit profesionalismul crescătorilor de animale din regiune şi au cucerit publicul. Cei 200 de fermieri, proprietarii animalelor, au venit din 48 de departamente ale Franţei.

Licitaţia desfăşurată a fost un succes, toate cel 21 de animale înscrise s-au vândut, dintre care 16 la export. Preţul mediu per animal vândut a fost de aproape 5.552 Euro, valoare egală cu cea înregistrată anul trecut.

 

EuroBrune

Din 1996, Brune Genetique Services organizează Concursul European al rasei Brună (Brown Swiss), numit EuroBrune. Ca şi în 2009, EuroBrune a avut loc la Sommet de l'Élevage.

La această a 15-a ediţie a EuroBrune au participat 5 ţări (Germania, Austria, Italia, Elveţia şi Franţa), cu un total de 74 de animale (50 vaci din Franţa şi 20 juninci) şi 13 animale la licitaţia OptiBrune. Elveţia a câştigat din nou concursul internaţional EuroBrune, cu un grup de patru juninci excelente, iar Franţa a terminat pe locul al doilea, devansând Italia.

Cele 54 de vaci multipare, de la 40 de ferme, din 13 departamente ale Franţei, au atras numeroşi spectatori. La multipare, campioană a fost aleasă vaca Brune (fiică a lui Zeus, SUA) aparţinând GAEC Matignon (departamentul Maine-et-Loire), care s-a remarcat prin frumuseţea ugerului.

Brune este în lactaţia a treia şi a avut la lactaţia a II-a o producţie de 9.103 kg lapte (305 zile). De la acelaşi proprietar a fost aleasă vicecampioana, vaca Uzel (fiică a lui Camelot), aflată în lactaţia a 6-a.

La licitaţia OptiBrune organizată, preţul mediu de vânzare a fost de 2.630 de euro, cu 624 de euro mai mult decât în 2010. Cu preţul cel mai mare, 3.800 de euro, s-a vândut juninca Estelle, fiica de Agio de Urgell de la BGS Création. Al doilea preţ de vânzare l-a înregistrat juninca Garsia (fiică de Nesta), cu 3.000 de euro.

Rasa Brună este cea de-a doua rasă de vaci de lapte, ca şi efectiv. Acum sunt înregistrate oficial, în controlul producţiei, în Europa, circa 600 de mii de vaci şi peste 350 de tauri sunt testaţi în fiecare an.

 

Caii - pasiunea merge înainte

Peste 300 de cai, reprezentând nouă rase, au reuşit să atragă, la fel ca şi în anii trecuţi, foarte mulţi vizitatori. În ritmul specific, de-a lungul celor trei zile ale Summit-ului, au fost oferite publicului vizitator mai multe activităţi: competiţii, dresaj şi echitaţie, dar şi prezentări şi demonstraţii ale raselor de cai de muncă.

În ciuda contextului economic dificil, s-au purtat numeroase negocieri pentru vânzarea de animale, mai ales pentru export. Cu această ocazie, 40 de cai au fost vânduţi către Kazahstan.

În perioada târgului au fost organizate seminarii şi vizite ale delegaţiilor străine în ferme şi unităţi tehnologice agroindustriale (abatoare, centre de însămânţări artificiale şi reproducţie, ferme de Limousine etc.).

Vizualizat: 464 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?