Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

DUBAI: Ferma cu 10.000 de cămile exportă lapte în 20 de ţări

Publicat: 02 august 2022 - 16:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermele de cămile nu sunt o surpriză pentru Emiratele Arabe Unite, însă acestea au început să trezească interesul şi altor investitori din diferite colţuri ale lumii. Iată cum funcţionează Camelicious - cea mai mare şi mai avansată unitate din lume în producţia de lapte de cămilă!

Totul a început în urmă cu peste 35 de ani, când la Laboratorul Central de Cercetare Veterinară (CVRL) dinDubaia apărut ideea unei instalaţii de muls cămile. Au început cercetările pe un număr mic de cămile care au fost crescute cu scopul specific de a obţine dovezi ştiinţifice ale beneficiilor pentru sănătate ale laptelui de cămilă ca parte importantă a dietei tradiţionale de bază a beduinilor. Ulterior, scopul final a fost introducerea pe pieţe a laptelui de cămilă pentru un număr mare de consumatori.

10.000 DE CAMILE_b 

O cercetare de succes


În urmă cu peste 35 de ani, la Laboratorul Central de Cercetare Veterinară (CVRL) dinDubaia luat naştere ideea unei instalaţii de muls cămile. Au început cercetările pe un număr mic de cămile care au fost crescute cu scopul specific de a obţine dovezi ştiinţifice ale beneficiilor remarcabile pentru sănătate ale laptelui de cămilă ca parte importantă a dietei tradiţionale de bază a beduinilor. Scopul final a fost introducerea pe pieţe a laptelui de cămilă şi, prin aceasta, să-l facă accesibil unui număr mare de consumatori.

Click AICI şi vezi cum se realizează mulsul automatizat în ferma de cămile Camelicious! https://www.youtube.com/watch?v=IS3e2nxiW8I

 camelicious 5_b

 

10.000 de cămile produc lapte pentru export în peste 20 de ţări


Camelicious este cea mai mare şi mai avansată unitate din lume în producţia de lapte de cămilă în ceea ce priveşte cantitatea de producţie şi varietatea produselor. 

Compania are 10.000 de cămile şi obiectivul este de a ajunge la 20.000 în următorii cinci ani. Fabrica respectă cel mai înalt standard de calitate şi are o echipă de 740 de angajaţi. Circa 336 de pui de cămilă se nasc anual în fermă, dar o cămilă nu poate produce lapte înainte de vârsta de şase ani. Fiecare cămilă aflată în lactaţie dă 10 kilograme de lapte pe zi, iar medicii şi tehnicienii de specialitate monitorizează toate etapele producţiei de lapte pe baza celor mai înalte standarde internaţionale.

CITEŞTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN EXCLUSIVITATE ÎN REVISTA FERMA, LA RUBRICA FERMA 4.0!


Comandă revista în format electronic de AICI!

Vizualizat: 772 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?