Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Dorin Cojocaru (APRIL): Marile hypermarket-uri NU PLĂTESC FURNIZORII nici la 90 de zile!

Publicat: 06 septembrie 2017 - 21:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vreţi război,.. atunci război să fie! Scrie Dorin Cojocaru, preşedintele APRIL, pe pagina sa de Facebook, cu referire la relaţiile contractuale deficitare dintre marile hypermarket-uri şi companiile româneşti. 

“Primesc foarte multe informaţii din teritoriu că marile hypermarket-uri au început un război mizerabil împotriva companiilor româneşti: nu plătesc furnizorii nici la 90 de zile… Legea 321 impune maxim 30 de zile!
Costurile de producţie au crescut cu 20%... hypermarket- ul vrea reducere preţ la furnizor, dar la raft au ridicat preţul la consumator! Comentezi ? Te delisteaza sau îţi blochează comenzile”, scrie preşedintele APRIL în mesajul său.

dorin-hipermarket_b

“Vreţi să rămâneţi cu rafturile goale? Ne băgaţi pe noi în faliment ..ok, vor intra şi fermierii români în faliment pentru că noi nu mai putem plătii materiile prime!  Vreţi război,..atunci război să fie!”, adaugă vehement Cojocaru.

Preşedintele APRIL face referire la Legea 321/2009, modificată şi completată prin Legea 150/2016 privind comercializarea produselor alimentare. Actul legislativ prevede clar că “Termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate se stabileşte prin negocierea contractului, fără ca termenul de plată să depăşească 30 de zile calendaristice.

(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) produsele alimentare proaspete la care termenul de plată nu poate fi mai mare de 7 zile calendaristice."

Vizualizat: 976 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!