Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Documente OBLIGATORII pentru SUBVENŢIA pe PĂŞUNE

Publicat: 31 august 2019 - 15:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de animale care au cerut, în 2019, subvenţia pentru păşune, dar nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, deşi au animale, trebuie să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) un set de documente doveditoare care atestă efectuarea activităţii agricole, ca să nu piardă banii.

• Persoanele fizice vor prezenta la APIA declaraţiile privind depozitarea fânului şi/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor agricole prin care dovedesc vânzarea fânului.
• Persoanele juridice care deţin animale şi nu asigură încărcătura minimă şi efectuează minimum un cosit anual, în perioada 15 iunie - 1 august, vor depune la APIA documentele contabile de gestiune pentru depozitarea fânului pentru consumul cu animalele deţinute.
• Asociaţiile şi composesoratele care nu respectă, cu animalele membrilor, încărcătura de UVM/ha, dar asigură un cosit anual, trebuie să depună facturile valorificării fânului şi/sau documente contabile de gestiune privind depozitarea fânului pentru consumul cu animalele deţinute şi/sau centralizatorul repartizării fânului rezultat către membrii formei asociative, pe baza semnăturii membrilor.
Pentru persoanele juridice, altele decât asociaţiile si composesoratele, se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente: documente contabile de gestiune sau factura fiscală de comercializare.
• Proprietarii de pajişti permanente persoane fizice care nu deţin animale şi asigură cosit anual vor prezenta documentele privind depozitarea/valorificarea fânului sau fila/filele din carnetul de comercializare.

Toate documentele trebuie depuse la APIA până la data de 15 octombrie 2019.

Oi pe pasune_b

Vizualizat: 1464 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?