Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Doar 50% din pajişti au amenajamente pastorale

Publicat: 31 decembrie 2019 - 15:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Agriculturii anunţă că obligativitatea amenajamentelor pastorale va fi amânată cu încă un an, până în 2021.

În nota de fundamentare a proiectului se arată că, potrivit datelor furnizate de către direcţiile pentru agricultură judeţene, centralizate la nivelul MADR, reiese că, din suprafaţa totală de peste 4,53 milioane ha de pajişti existentă la 1 ianuarie 2007 şi notificată Comisiei Europene, până în prezent au fost realizate doar 2.023 de proiecte de amenajamente pastorale cu o suprafaţă de 2,26 milioane ha şi sunt în curs de elaborare alte 552 de proiecte cu o suprafaţă de 961.419 ha.
Suprafaţa de pajişti rămasă pentru întocmirea amenajamentelor pastorale în 2020 este de 1,308 milioane ha, ceea ce reprezintă 28,8% din suprafaţa totală de pajişti.

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1032 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?