Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DISPONIBILE. Consultă şi tu Ghidurile practice ale UE privind Transportul Animalelor!

Publicat: 06 septembrie 2017 - 10:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De acum, sunt disponibile Ghidurile UE privind cele mai bune practici pentru transportul taurinelor, ovinelor, cabalinelor, porcinelor şi păsărilor. Aceste Ghiduri furnizează recomandări practice profesioniştilor pentru a se asigura că animalele pe care le transportă prezintă o bunăstare adecvată pe tot parcursul transportului.

Aceste Ghiduri au fost scrise în cadrul unui proiect european dedicat, finanţat de către Comisia Europeană, de către un consorţiu extins de institute de cercetare din 10 ţări şi organizaţii interesate în domeniu, incluzând informaţii şi comentarii de la grupuri şi companii UE care acţionează în domeniul agri-food, veterinar, transport pe şosele şi bunăstare animală.

Ghidurile vin însoţite de 17 Fişe informative practice şi uşor de înţeles (disponibile în 8 limbi) care ajută şi vin cu recomandări privind cele mai critice aspecte din timpul transportului, cum ar fi încărcarea şi descărcarea, furajarea şi adăparea şi transportul la temperaturi extreme (caniculă şi ger).

LOGO-ANIMAL-TRANSPORT-300_b

Respectarea bunăstării animalelor pe parcursul transportului este în interesul tuturor operatorilor implicaţi. Fermierii care trimit animalele văd că munca lor este respectată, transportatorii salvează timp şi bani, operatorii care primesc animalele le primesc în stare bună, premiţându-le să obţină rezultate financiare mai bune. Întregul sector poate fi mândru că respectă preocupările societăţii. Pe de altă parte, neglijarea animalelor poate conduce la pierderi economice serioase, penalităţi şi sanţiuni administrative.

Aceste Ghiduri şi Fişe informative reprezintă o sursă nepreţuită de informaţii pentru toţi cei implicaţi în transportul animalelor vii.

Mai multe informaţii privind procesul de creare şi dezvoltare a ghidurilor pot fi găsite pe website-ul Ghiduri de Transport al Animalelor (www.animaltransportguides.eu).

Revista FERMA este partener media al proiectului!

Vizualizat: 386 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?