Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

DECIZIA ANSVSA pentru transporturile de ANIMALE VII pe perioada pandemiei de CORONAVIRUS!

Publicat: 16 martie 2020 - 07:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMA vă informează ce a decis Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cu privire la transporturile de animale vii pe perioada evoluţiei pandemiei cauzată de infecţia cu noul coronavirus COVID-19.

Transporturile de animale vii NU SE INTERZIC pe perioada evoluţiei pandemiei cauzată de infecţia cu COVID-19, dar transportatorii trebuie să respecte câteva recomandări ale ANSVSA:

  • Transport ovine_b1. Transporturile de animale vii nu se interzic pe perioada evoluţiei pandemiei cauzată de infecţia cu noul coronavirus, dar trebuie să tineţi permanent legătura cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti pe raza căreia sunteţi autorizaţi sanitar veterinar pentru a vă informa dacă apar situaţii neprevăzute, referitoare la anumite restricţii legate de transportul animalelor pe teritoriul naţional sau teritoriul statelor membre;
  • 2. Asiguraţi-vă că dispuneţi de şoferi care pot transporta animalele. Şoferii trebuie să respecte toate măsurile de prevenire şi protecţie transmise de autorităţi, iar în incinta fermelor, abatoarelor sau altor locaţii coboară din cabine doar cu echipament de protecţie de unică folosinţă (mască şi mănuşi). De asemenea, este obligatoriu să păstreze distanţa faţă de personalul fermelor, abatoarelor etc.;
  • 3. Elaboraţi o listă cu toate persoanele pe care trebuie să le contactaţi în situaţia în care apar evenimente neprevăzute: şoferi, servicii veterinare etc.;
  • 4. Elaboraţi un plan de urgenţă aplicabil în cazul firmei dumneavostră, recomandarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare fiind ca pentru toate tipurile de călătorii (scurtă sau lungă durată) să se întocmească câte un plan de urgenţă, care să conţină informaţii despre cum trebuie să acţionaţi în următoarele situaţii: avarierea mijlocului de transport, accident în trafic, închiderea drumului sau condiţii meteo nefavorabile, ruta trebuie modificată, animalele trebuie transferate în alte mijloace de transport, unul sau mai multe animale se îmbolnăvesc, se rănesc sau trebuie eutanasiate, dacă se confirmă boli cu declarare obligatorie în zona tranzitată.

ATENŢIE!
Lista persoanelor care pot fi contactate în situaţii neprevăzute, precum şi planurile de urgenţă aplicabile la nivelul unităţii dumneavostră se vor trimite Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti pe raza căreia sunteţi înregistrat/autorizat.

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 9177 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?