Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Decât PREŞEDINTE, mai bine FERMIER!

Publicat: 21 iunie 2017 - 14:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Petre Popa din Albeştii de Argeş, este un altfel de fermier. Cu discurs, cu maniere şi cu mult bun simţ. Poate şi pentru că este înconjurat de trei femei cu studii superioare!

Chiar şi pe vremea comuniştilor cei din familia Popa aveau cel puţin 150 de oi şi le păşunau tot la stâna familiei din vârful muntelui. O stână tradiţională, cu prispă şi foc făcut înăuntru, pe care nu a vrut în ruptul capului să o transforme în stână aşa-zisă europeană, cu termopane şi alte asemenea acareturi.
Drumul până la stână e dificil şi nu poate fi făcut decât pe jos sau cel mult călare. Pe 31 mai a urcat cele 1.220 de mioare matcă pe păşunea de la cota 2.300. Acolo unde este şi stâna, bineînţeles. Dar şi cu cele 90 de vaci Angus pe care le-a achiziţionat acum doi ani împreună cu cumnatul său, care are în Buzău o firmă de instalaţii electrice. (…)

petre-popa-1_b

Petre Popa şi mezina familiei

Petre Popa a terminat o postliceală cu profil economic. A lucrat peste 20 ani în cadrul cooperaţiei meşteşugăreşti, iar când au vrut să-l pună preşedinte la Curtea de Argeş a fost nevoit să renunţe la serviciu. A avut de ales între o carieră de lucrător comercial şi dezvoltarea fermei. E clar ce a ales...
Soţia fermierului a fost profesoară de matematică, iar de patru ani se ocupă doar de afacere. În principal de magazinul pe care îl au în casa părintească a fermierului, dar şi de actele fermei. Fata cea mare a absolvit dreptul şi este cea care se ocupă şi acum de administrarea fermei, dar cu certitudine se va ocupa de fermă pe viitor deoarece fata cea mică a fermierului a ales automatica. Iar prima ei „bătălie” este să automatizeze managementul fermei căreia i-a realizat un soft aflat acum în probe tehnologice. Deci, o familie de crescători de animale intelectuali!

oi-petre-popa_b

Alături de ei sunt şapte angajaţi cu normă întreagă şi contract de muncă, angajaţi de care ţine cu dinţii, pentru că e foarte greu să păstrezi oamenii buni în ziua de azi.

Cultivă şi 10 ha cu porumb şi 6 ha cu cartofi, deoarece creşte şi câte o sută de porci pentru a fi vânduţi în perioada Crăciunului, dar şi pentru nevoile de hrană ale tuturor angajaţilor. Hrana pentru porci are la bază zer, făină de porumb şi cartofi. Totalmente natural.

De ce a ales vaca de carne, oaia Ţurcană şi meseria de fermier în locul funcţiei de preşedinte, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Vizualizat: 5547 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?