BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De teama virusului, şoferii refuză să transporte mieii în UE!

Publicat: 31 martie 2020 - 13:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În această perioadă pentru crescătorii de ovine cea mai mare problemă este vânzarea cărnii de miel. 

În fiecare an înaintea sărbătorilor pascale se înregistra o creştere a consumului. Însă anul acesta condiţiile sunt mult shimbate, teama de contaminare a scăzut semnificativ numărul celor care merg în pieţe pentru a se aproviziona; libertatea de mişcare fiind restricţionată de rigorile impuse de starea de urgenţă şi de pandemie.
„Se apropie Sărbătorile Sfintelor Paşti şi nu ştie nimeni ce va fi cu pieţele! Nu sunt închise, dar de frica virusului ucigaş, nu mai vine lumea să târguiască! Însă nu ştim cum va merge piaţa şi cum va evolua infecţia cu coronavirus! E un an anormal; marfă este, miei sunt, deci noi, crescătorii, suntem pregătiţi să tăiem, numai consumatorul să aibă curajul să vină la piaţă, ca să zic aşa”, ne-a declarat Ioan Branga, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine "Mioriţa" din Chişineu-Criş, Arad.

De teama virusului, şoferii refuză să transporte marfă în Europa!

Fermierul a precizat că şi exportul de carne de miel în viu cunoaşte un recul. Comenzi sunt, dar şoferii de pe TIR-uri nu vor să plece la drum de teama contaminării cu coronavirus.
„Am vorbit cu colegii mei de breaslă; Italia ar fi cumpărat carne de miel în viu, dar nu se încumetă şoferii să pornească la drum. Românilor care făceau transport le e frică, deoarece la întoarcere în ţară trebuie să intre în carantină 14 zile. Nimănui nu-i convine să facă o cursă şi să stea două săptămâni în izolare! Fiecare are familie! Am un prieten care deţine şase autocamioane; a avut comandă pentru Italia, dar au refuzat camionagiii cursa. Le-a fost frică să se ducă în peninsulă”, a susţinut crescătorul de animale.

E prima dată când arabii iau miei de lapte!
Anul asta ţările arabe fac o excepţie, este prima dată când iau marfă mică (miei mici, de lapte, neînţărcaţi, în greutate de până în 20 kg). De regulă, încărcau exemplare bine crescute de la 30 la 60 kg.
Ioan Branga a luat legătura cu unii dintre achizitori să preia animalele. La început s-au declarat de acord, după care s-au răzgândit! Au fost situaţii în care fermierii au încărcat TIR-uri cu miei au ajuns în portul Constanţa şi a căzut preţul. Arabii profită de virusul ăsta nenorocit!

branga_b_b

Ioan Branga îşi vinde mieii în august!
„În ce mă priveşte, eu niciodată nu am vândut la Paşti marfă mică din cauză că nu am cu cine să mulg oile. Eu pregătesc mieii pentru august; luna în care este o mare sărbătoare în lumea musulmană. Atunci vând în jur de 4-5.000 miei, din care vreo 3.000 de la mine, restul mai cumpăr de la ciobani. Sper că până în august să treacă boala asta, piaţa trebuie să-şi revină, iar viaţa şi economia să intre reintre în normal”, şi-a exprimat încrederea liderul Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine "Mioriţa" din Chişineu-Criş care aşteaptă de la Ministerul Agriculturii măsuri de sprijinire a crescătorilor de animale. „Ar trebui un ajutor financiar cât mai urgent. Sper că nu vor lăsa Agricultura în cădere liberă că este o ramură care produce mâncare fără de care nu putem trăi”.

 mielf218_o_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1670 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?