Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la INGINERIE la CREŞTEREA VACILOR ANGUS!

Publicat: 16 mai 2017 - 09:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ANGUS, ÎN STABULAŢIE LA GRAJD! Doi ingineri în domenii destul de îndepărtate de zootehnie au hotărât acum doi ani să înceapă o activitate agricolă. Asta după ce, căutând variante pentru o casă de vacanţă, au găsit la vânzare o fostă fermă din Adâncata, judeţul Ialomiţa.

După alte căutări şi consultări, au ales să crească vaci de carne Angus, în stabulaţie la grajd. Destul de inedit!

paula-in-ferma-angus_b

„Nouă, ca ingineri, ne place să facem roata să se învârtă”, a afirmat Paula Ionescu, inginer mecanic de profesie, atunci când am întrebat-o ce pregătire are. I-am spus că e destul de rar întâlnită stabulaţia la grajd la rasa Angus. Dar, cel puţin la alte taurine de carne, cum ar fi Charolaise, am mai văzut la CAI Curtici în jud. Arad un astfel de exemplu de succes. „Stăm noaptea pe internet şi ne documentăm. Mergem la specialişti sau îi aducem în fermă. Totul este făcut ca la carte. De fapt, nu inventăm nimic”, mărturiseşte Paula Ionescu. Iar activitatea într-o fermă, trebuie să recunoaştem, înseamnă tot tehnologie şi organizare a muncii!

angus-in-stabulatie_b

După ce am intrat în grajdul cu cele 62 de femele pentru reproducţie, am înţeles că cei doi asociaţi fac o treabă profi. Animale frumos dezvoltate. Unele, pe linie americană, altele pe linie irlandeză. Blânde şi îngrijite cu dragoste.

Paula-Ionescu-si-Bruno-Sief_b

Ferma se numeşte Natur Hof (într-o traducere liberă din germană ar suna „natura din curte” sau „din curte, natural”), pentru că al doilea inginer şi partener în fermă este de naţionalitate germană. Numele său este Bruno Siefken şi are pregătire în petrol şi gaze. L-am întâlnit la Agraria în Jucu, la prima licitaţie de Angus din România, şi mi-a lăsat impresia că iubeşte animalele. Se pare că el este mai „vinovat” de acest business, deşi acum Paula Ionescu este extrem de implicată în bunul mers al fermei.

Despre munca efectivă în fermă şi piaţa de desfacere, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-15 mai 2017!

Vizualizat: 5757 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?