Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Danemarca a finalizat construcţia gardului la frontiera cu Germania

Publicat: 16 decembrie 2019 - 11:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Autorităţile daneze au decis în ianuarie 2019 împrejmuirea cu gard a teritoriilor aflate la graniţa cu Germania, pentru a se proteja împotriva pestei porcine africane, iar construcţia a fost finalizată săptămâna trecută.

Gardul de oţel înalt de 1,5 metri şi lung de aproape 70 de kilometri ar trebui să fie un factor important în prevenirea apariţiei pestei porcine africane pe teritoriul statului scandinav, însă criticii spun că asta nu va funcţiona şi că este mai degrabă un gest simbolic. Mai mult decât atât, Germania nici măcar nu a raportat până acum vreun caz de PPA, ceea ce ridică şi mai mult semne de întrebare cu privire la legitimitatea acestei acţiuni.

Danemark_bConstrucţia a costat guvernul de la Copenhaga 11 milioane de euro şi se desfăşoară pe toată lungimea graniţei terestre dintre Danemarca şi Germania, de la Marea Wadden din vest până la fiordul Flensburg din est. Criticii spun însă că este o pierdere de bani care nu va rezolva problema, în timp ce ecologiştii au ridicat îngrijorări cu privire la impactul său asupra ecosistemului. Gardul este, de asemenea, simbolic pentru activiştii danezi de dreapta, care militează pentru o graniţă dură menită să descurajeze fenomenul migraţional.

Cei ce s-au opus proiectului susţin că nu porcii mistreţi care trec graniţa reprezintă cel mai mare risc de răspândire a virusului pestei porcine africane ci ameninţarea provine de la camioanele care transportă animale infestate sau răspândesc alimente contaminate.

Virusul este fatal pentru porci, dar nu ucide oamenii. Potrivit estimărilor oficiale, un sfert din efectivele de suine din întreaga lume ar putea muri din cauza pestei porcine africane, şi asta în principal în Asia, unde răspândirea este mult mai accelerată. Multe ţări europene sunt şi ele afectate, inclusiv România, dar un focar de pestă porcină în Danemarca ar putea duce la stoparea totală a exporturile de carne de porc în afara UE.

Aproximativ 5.000 de ferme specializate pe creşterea porcinelor exportă 28 milioane de porci anual, reprezentând jumătate din exporturile agricole daneze şi 5% din toate exporturile, potrivit Consiliului danez pentru agricultură şi alimente.

Vizualizat: 1147 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?