Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Daea a ajuns în... Daia!

Publicat: 08 august 2017 - 00:08
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3   | Print | Trimite unui prieten

În seara zile de 7 august, ministrul Agriculturii a poposit taman în comuna Daia, din judeţul Giurgiu! A poposit este doar o figură de stil. Cu ochii pe câmpurile ţării, aşa cum ne-a obişnuit, asta după ce şi-a rezolvat mai întâi treburile pe la minister, a văzut o turmă de capre una şi una. Carpatine, dar şi Alpine, coborâte la câmpie.

Surpriza a fost că tânărul fermier nu îl cunoştea deloc pe ministrul Petre Daea pentru că nu are timp să se uite la televizor! Dar uite că unii femierii, deşi nu se uită la televizor, îl cunosc pe ministrul Agriculturii la ei pe ogor.

caprele-de-la-Daia_2_bClick pe poza pentru galerie!

Tinerii Marius şi Cătălin Porojan, împreună cu părinţii lor, au grijă de peste 170 de capre. Capre care au o medie a producţiei de lapte 1,7-1,8 l / capră. Din păcate nu au terenul lor. Au închiriat pe un an păşunea, dar în felul acesta nu pot face un adăpost pentru capre. Din aceeaşi cauză nu pot folosi nici aparatul de muls pe care l-au achiziţionat decât în sezonul rece. Tinerii fermieri sunt înscrişi în asociaţia Caprirom şi au ţapi de prăsilă cu pedigree, prinşi în evidenţele SCZ.

Cât priveşte laptele, acesta se transformă în brânză. Brânză pe care acum o vând de acasă, deoarece nu fac faţă la cerere. Cu ani în urmă au avut magazin în Giurgiu, dar au renunţat la el pentru că oamenii preferă să cumpere direct de la lăptărie.
Petre Daea i-a întrebat ce probleme au şi ce poate face, ca ministru, să-i păstreze în agricultură, fără să caute a pleca din sat. Aşa că a luat legătura cu directorul DAJ Giurgiu, urmând ca mâine (8 august) o pesoană de la consultanţă să găsească cele mai bune soluţii pentru a-i ajuta pe tinerii fermieri crescători de capre.

caprele-de-la-Daia_Daea-la-taifas_b

caprele-de-la-Daia_Daea-la-Daia_b

caprele-de-la-Daia_1_b

Vizualizat: 5066 | Video Video 1 2 3 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?