Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Criză de vitamina A şi E pe piaţa nutreţurilor

Publicat: 28 decembrie 2017 - 15:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Industria furajelor pentru animale se confruntă cu o lipsă de aprovizionare cu vitaminele A şi E din cauza a două incidente recente, avertizează Confederaţia Industriilor Agricole (AIC).

În afară de faptul că este un antioxidant eficient al membranei, vitamina E are o importanţă fiziologică largă, cum ar fi menţinerea integrităţii structurale a ţesuturilor, susţinerea creşterii neuronale, reproducerea şi stimularea imunităţii. Pe de altă parte, vitamina A este necesară în hrana animalelor pentru creşterea osoasă, diferenţierea şi proliferarea unei game largi de ţesuturi epiteliale, îmbunătăţirea sistemului vizual, reproducerea şi dezvoltarea embrionară.

Bovine in boxe_bAIC anticipează însă o posibilă criză pe piaţa nutreţurilor din cauza lipsei de disponibilitate a acestor două vitamine, ca urmare a două incidente petrecute relativ recent. Primul ar fi incendiul din luna octombrie izbucnit la o uzină germană care dezvoltă un precursor cheie pentru producerea celor două vitamine, iar al doilea se referă la închiderea unei instalaţii din China din motive de mediu.

"Industria de profil din întreaga lume va trebui să gestioneze un deficit semnificativ de vitamina A şi E timp de câteva luni. Se pare că situaţia va reveni la normal abia în martie sau aprilie 2018", a avertizat George Perrott, şeful Sectorului Hrană pentru Animale din cadrul Confederaţia Industriilor Agricole.

FEFAC, organismul european de comerţ pentru hrana animalelor, a avertizat la rândul său că, deoarece stocurile nu sunt suficiente pentru a compensa deficitul de producţie, producătorii de furaje la nivel global nu vor avea altă opţiune decât să reducă cantitatea de vitamine A şi E din hrana animalelor. Cu toate acestea, pentru animalele tinere şi gestaţionale, trebuie menţinute nivelurile de suplimente pentru a evita efectele negative asupra bunăstării animalelor şi asupra producţiei zootehnice în general.

Vizualizat: 843 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?