Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Creştere moderată a producţiei globale de lapte în 2019

Publicat: 22 iunie 2019 - 17:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia mondială de lapte va continua să crească în 2019, deşi nu la fel de puternic ca în anii precedenţi. În special în ţările mari exportatoare, creşterea producţiei este prognozată la un nivel moderat.

Potrivit ultimului raport semestrial al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), producţia globală de lapte ar urma să ajungă la 859 milioane tone, mai mult cu aproape 16 milioane de tone comparativ cu anul precedent, echivalent cu o creştere de 1,9 procente.

Un factor care contribuie în mod semnificativ la această dinamică ar fi extinderea efectivelor de vaci din India, pe fondul creşterii constante a cererii interne pentru produsele lactate. În acest caz, analiştii estimează o producţie de lapte (incluzând aici şi laptele de bivoliţă) în creştere cu aproape 10 milioane de tone sau 5,3% până la 196 milioane de tone, cu mult peste o cincime din producţia mondială!

Lapte_bPotrivit FAO, efectivele au crescut şi în Pakistanul vecin, unde producţia de lapte este de aşteptat să crească cu 3%, la aproape 47 milioane de tone. Cu toate acestea, atât India cât şi Pakistan sunt "autosuficiente" şi nu joacă un rol prea important în comerţul internaţional. Pe de altă parte, Uniunea Europeană, care este al doilea producător de lactate din lume, ar urma să înregistreze anul acesta o creştere marginală a producţiei de lapte, de doar 0,7%, echivalent cu 1,2 milioane de tone, astfel încât producţia totală, conform calculelor FAO, ar ajunge la 168,4 milioane de tone. Prognoza Comisiei Europene din luna aprilie vorbea, de asemenea, despre o încetinire a ritmului de creştere a produţiei de lapte, ca urmare a secetei din 2018 care a dus la o stagnare a efectivelor de animale.

În ceea ce priveşte piaţa americană, FAO se aşteaptă la o producţie de 99,6 milioane de tone, cu circa un procent mai mult decât anul trecut. În schimb, Noua Zeelandă a profitat de condiţiile bune de păşunat din prima parte a sezonului de referinţă 2018/2019, sporindu-şi producţia cu 3,5%, până la valoarea de 22,1 milioane tone. Condiţiile meteorogolice nefavorabile din acest an ar putea avea însă o influenţă negativă asupra producţiei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Australia, unde producţia va scădea considerabil în 2019 din cauza lipsei de precipitaţii din toamnă.

Vizualizat: 599 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?