Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Constantin MACARIE: MODERNIZAREA FERMEI este VISUL meu

Publicat: 28 februarie 2017 - 10:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Constantin Macarie, 26 ani, comuna Mogoş, judeţul Alba. Din 2013, Constantin Macarie este inginer topograf cu diplomă. Nu profesează în domeniu, pentru că a ales să muncească acasă, în ferma familiei, pentru bălţatele lui. 

„De mic copil am crescut cu animalele. Când aveam zece ani, familia mea avea opt vaci. De atunci am ştiut că le voi înmulţi şi voi rămâne să fac agricultură în zona montană. De altfel, tot de mic copil lucrez în fermă. Cosesc de la vârsta de zece ani. Acum lucrez 49 hectare de teren şi cresc un efectiv de 30 bovine, Bălţată românească, dar metis. Ferma mea o am din 2011, atunci am accesat primul proiect, pe Măsura 141. Cum nimeni nu preia laptele la noi în zonă, sunt nevoit să cresc viţei până la 5-6 luni şi apoi să-i vând intermediarilor sau în târg.”

constantin macarie_bClick pe poza pentru galerie!

Am pierdut şi pentru că la APIA s-a omis bifa pentru tânărul fermier
Despre cea mai grea încercare din agricultură, Constantin spune că „Cea mai neplăcută surpriză am avut-o anul trecut când, bazându-mă pe sprijinul cuplat la bovine, am aflat că nu sunt eligibil pentru că am depăşit efectivul de zece capete. Asta după ce preţul animalelor la vânzare a scăzut foarte mult, deci veniturile fermei s-au diminuat considerabil. Am pierdut şi din cauză că la închiderea dosarului de plată la APIA, s-a omis bifa pentru tânărul fermier. Nici pentru anul în curs nu mi-e clar ce subvenţii primesc şi care dintre animale sunt elibgibile la ANT”.

Bucuria supremă ar fi modernizarea fermei
În ceea ce priveşte bucuria sa cea mai mare, adusă de activitatea în agricultură, tânărul fermier ne-a mărturisit că „Satisfacţia de fermier, mic fermier, o am de fiecare dată când îmi văd animalele” Cu toate acestea, visul său rămâne modernizarea fermei.O realizare majoră, pe care sper să o reuşesc în curând, ar fi să mi se aprobe proiectul pe Măsura 4.1. - Investiţii în exploataţii agricole. Doresc modernizarea fermei, să mă dezvolt şi să cumpăr noi utilaje - neapărat un tractor şi o balotieră. Dacă reuşesc prin acest proiect să mă dezvolt, voi avea cea mai mare satisfacţie de până acum”, adaugă Constantin.

Vizualizat: 1096 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!