Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Confort sporit în grajd

Publicat: 12 mai 2020 - 10:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Şase recomandări Kraiburg pentru mai mult confort la odihnă şi siguranţă la mişcare în grajdul cu stabulaţie liberă pentru vacile de lapte.

Deplasarea pe covoare KURA_b

1. Animalul să nu vină în contact cu marginile neregulate şi tăioase ale cuşetei. Acestea trebuie rotunjite sau să fie din cauciuc.


2. Pentru ca vacile să staţioneze în decubit minim 12 ore pe zi, trebuie evitat contactul dureros cu elementele de dirijare (limitatoare, despărţioare etc.) din cuşetă.


3. Staţionarea pe cele patru membre în condiţii bune pentru ongloane înseamnă suprafaţă curată, uscată şi moale, iar un loc mai potrivit decât cuşeta de odihnă nu există. Dar, în nici un caz, animalul nu trebuie să staţioneze cu trenul inferior în zona murdară de pe aleea de mişcare.


4. Limitatorul de greabăn flexibil - element de dirijare în cuşeta de odihnă -determină animalul ca la ridicare să facă un pas înapoi, împiedicând căderea dejecţiilor pe suprafaţa de odihnă. Pentru a nu incomoda vaca la extensia naturală a capului, limitatorul de greabăn trebuie să fie flexibil şi montat astfel încât să poată dirija şi animalul cu talia cea mai mică din cireadă.


5. Animalului trebuie să adopte toate poziţiile naturale de odihnă. Dacă vacile nu pot întinde membrul anterior înainte, creşte forţa de apăsare punctuală şi se dereglează irigarea cu sânge a ţesuturilor, animalul transpiră şi apar zone fără păr. Fiecare a cincea vacă din cireadă trebuie să se poată odihni cu membrul anterior întins înainte, lucru permis de un limitator de piept rotunjit, elastic şi cu o înalţime de 10 cm faţă de suprafaţa de odihnă.


6. La pardosirea cuşetei de odihnă înaltă, să folosim materiale cu grad ridicat de deformabilitate (moliciune) chiar şi la solicitări reduse (animalul culcat) şi care oferă o bună amortizare la solicitări punctuale mari (ridicarea animalului).

Grajd cu ergoBOARD_WINGFLEX_KURA_b

un articol de
Simona EHMANN
mai multe pe această temă
kraiburg-elastik.com

 

Vizualizat: 593 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!