Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Conferință internațională - Schontal-Schul Impex la Agrimat Matca

Publicat: 01 martie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La sfârșitul lunii ianuarie, Agrimat Matca a fost gazda unei conferințe internaționale organizate de Schontal-Schul Impex SRL, având o tematică generoasă - „Metode contemporane folosite pentru valorificarea potențialului în managementul fermelor de lapte”.
Partener media al evenimentului a fost revista Ferma.

Click pe poza pentru galerie!

Cu acest prilej, Schöntal Schul Impex SRL, împreună cu partenerul internațional TechMix Europe, a prezentat, în fața celor peste 20 de crescători de animale prezenți - din județele Brăila, Alba, Brașov, Covasna, Bacău, Buzău, Galați - o soluție inovativă pentru optimizarea parametrilor de producție din fermele de lapte, prin folosirea produselor TechMix în furajarea vacilor de lapte.
În cadrul conferinței, János Sultész, directorul executiv al Schontal-Schul Impex SRL, a expus noutățile în industria geneticii bovine și rezultatele firmei americane World Wide Sires Ltd (WWS) în 2015 și a prezentat programele de perfecționare și specializare profesională, traininguri în managmentul fermelor de lapte organizate în străinătate în anul în curs.
Invitatul de onoare a fost Antonio Ferro - medic veterinar, cu studii de masterat în nutriția rumegătoarelor și monogastricelor, urmate în SUA, Director European TechMix USA, din Barcelona - Spania. Specialistul a conferențiat, subliniind importanța nutriției într-o fermă de lapte, prezentând și soluțiile oferite de produsele TechMix pentru combaterea sau reducerea problemelor zilnice cu care se confruntă fermierii: disfuncții metabolice, scăderea producției de lapte, probleme de reproducție.

Aditivii furajeri TechMix - soluții inovative pentru optimizarea producției de lapte
“Gama de aditivi pentru furajare TechMix ajută în economia fermelor, ușurând viața animalelor în producție, crescând producția de lapte și valorificând mai avantajos potențialul genetic al fiecărui animal. În ferme trebuie să fie în focus consumul de substanță uscată (dry matter intake) în furajarea animalelor, refacerea vacilor recent fătate (fresh cow recovery) și creșterea vițeilor într-un mod sănătos și mai eficient”, a afirmat Antonio Ferro.
De asemenea, produsele TechMix asigură combaterea sau reducerea problemelor clasice cu care se confruntă zilnic ferme din toată lumea: disfuncțiile metabolice (acidoze, cetoze, dislocări, atonia ruminală), scăderea producției în perioada de caniculă și problemele de reproducție (reluarea căldurilor, absorbția embrionară etc).
Gama TechMix prezentată detaliat la evenimentul de la Agrimat este compusă din aditivii furajeri Bovine BlueLite Pellets, TriMic, Fresh Cow YMCP și TriStart.

O sursă de electoliți în furajare
Bovine BlueLite Pellets este o sursă de electroliți cu rol tampon, consumat cu plăcere de animale, ce conține, pe lângă alte elemente, și potasiu, sodiu, magneziu și calciu, vitamine cu efect antioxidant, eficiente împotriva toxinelor. Completat cu alte surse de energie (dextroză, fructoză), produsul asigură elementele nutritive pentru rehidratarea organismului și, prin aceasta, o stare de sănătate corespunzătoare pentru o reproducție mai bună, o producție mai mare și pentru prevenirea a numeroase probleme de metabolism. Este recomandat pentru vacile recent fătate, în perioada de tranziție, pe vreme de caniculă sau în condiții de stres termic - frig excesiv.
Bovine BlueLite Pellets, prin conținutul său de zahăr și de electroliți, completează furajul vacilor. Dozele de utilizare sunt următoarele: la stres moderat: 115 g/animal/zi, iar la stres crescut:170 g/animal/zi.

Sursă de microorganisme
TriMic este compus din surse naturale de microorganisme, destinat vacilor de lapte; accelerează refacerea digestiei și contribuie la creșterea apetitului pentru consumul de furaje prin intermediul concentrației DFM (produse microbiale administrate direct în furajare). De asemenea, TriMic 200 ajută la refacerea florei ruminale optime și contribuie la creșterea cantității de furaj consumat.
Produsul conține în principal drojdie vie (Saccharomyces cerevisiae) și extrase din fermenți. Instrucțiunile de utilizare la vacile cu lapte prevăd hrănirea din a 14-a zi înainte de fătare până în a 14-a zi după fătare: 20 g/vacă/zi (2 kg/100 vaci), iar în restul perioadei de lactație: 10 g/vacă/zi, 1 kg/100 vaci.

Un… „red bull” (energizant) pentru vaci
Fresh Cow YMCP este un supliment alimentar complet pentru vacile recent fătate, îmbogățit cu drojdie, calciu, potasiu și niacină, facilitând, în acest fel, pornirea intensivă a lactației și recuperarea vacii după fătare. Prin adăparea cu băutura Fresh Cow YMCP Plus, se reface echilibrul energetic, se restabilește nivelul de drojdie, magneziu, calciu și niacină, crește apetitul și se îmbunătățește producția de lapte. Doza generală este de 500 g/animal/zi, amestecat în 20-30 litri de apă călduță (25o-30oC).

TriStart reface flora ruminală
TriStart este o sursă de microorganisme naturale pentru vacile de lapte, sub formă de bolus, având capacitatea de a reface flora ruminală în 36-48 de ore. Podusul stimulează consumul de substanță uscată în orice perioadă în care mecanismul normal, sănătos, al aparatului digestiv este întrerupt. TriStart este recomandat pentru vaci de lapte în perioada de fresh (după fătare), la început de lactație, administrând un bolus de 20 g timp de 2-3 zile consecutive. Principalele elemente constitutive sunt drojdia vie, niacina și produse de fermentație.

Un concept nou în creșterea producției de lapte
„Am invitat fermieri din țară cu care suntem parteneri, crescători de animale, de la cei cu câteva vaci la muls, până la cei mari cu 120-400 capete în lactație. Promovăm un concept nou în creșterea producției de lapte, punem în centrul atenției noastre în primul rând sănătatea animalelor, ca acestea să aibă o viață mai ușoară în fermă, oferind programe inovative de reproducție, contribuim la optimizarea costurilor în fermele de vaci cu lapte. Am venit cu niște aditivi furajeri, nu schimbăm rețeta de nutriție din fermă, prin produsele acestea facilităm ca furajul consumat de vaci să fie valorificat și convertit mai bine în producția de lapte”, ne-a declarat dr. János Sultész.

Aditivii furajeri au confirmat la Agrimat
„În fermă, noi am testat aditivii furajeri TriMic și TriStart de la începutul acestui an. La 1 ianuarie 2016, aveam înregistrată o producție 34 litri de lapte pe animal la zi, pe un lot de 112 de animale primipare. Astăzi, pe data de 27 ianuarie 2016, producția la același lot este de 35,2 litri pe cap de vacă furajată. Mi se pare că este semnificativă creșterea. Acum suntem în tratative legate de achiziționarea de material seminal de la Schontal-Schul Impex SRL, un partener cu care am lucrat din anul 2004 și lucrăm în continuare destul de bine, iar rezultatele au fost peste așteptări”, a ținut să precizeze Gavrilă Tuchiluș, managerul Agrimat, excelenta gazdă a unui eveniment reușit.

Vizita în fermă
Programul conferinței a cuprins un modul de discuții libere, ce s-a constituit în final într-un autentic și necesar schimb de experiență între cei prezenți, precum și vizitarea fermei de elită a Agrimat din Matca, oaspeții fiind însoțiți de conducerea societății și de șefa fermei - Gabriela Ganea.
În ultima săptămână a lunii ianuarie 2016, Schontal-Schul Impex SRL a mai susținut conferințe pe aceeași tematică la Agroserv Măriuța, ferma Zootehnică Drăgoești, județul Ialomița, și la Stațiunea de Cercetare -Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu, în comuna Holboca din județul Iași.

Experiență în genetica bovină
Vreme de peste 12 ani, Schontal Schul Impex SRL reprezintă, în România, firma americană World Wide Sires Ltd (WWS), cea mai mare companie de genetică bovină din lume, cu centrele de însămânțări artificiale Select Sires și Accelerated Genetics. Împreună, grupul de firme ocupă locul întâi în lume cu vânzări de peste 15 milioane de doze de material seminal congelat în mai mult de 65 de țări.
În clasamentul top TPI al taurilor cu descendență testată, realizat la evaluarea genetică de anul trecut, șapte dintre primii zece tauri sunt de proveniență WWS.


CERCETĂRI GENOMICE ȘI EMBRIOTRANSFERUL
“În ultimii ani, ca noutate apărută în ameliorare sunt cercetările genomice și rezultatele obținute de taurii testați genomic, care au dovedit că fac față așteptărilor. Tehnologia embriotransferului accelerează progresul în ameliorare și oferă saltul cel mai sigur pentru a ajunge la producții de peste 10.000 litri dintr-o singură generație. Dintr-un program efectuat cu succes în 2009, din 110 embrioni importați din California, s-au născut și sunt în producție primipare cu peste 11.000 litri, în mai multe ferme din țară. E nevoie de concepte noi în ameliorarea rasei și în continuare, pentru a obține o medie zilnică cât mai ridicată. În această privință, firma Schontal-Schul Impex a înregistrat un succes în țară, având printre partenerii de referință cele mai multe ferme care au atins sau chiar au depășit producția medie de 29-30 litri, zi de zi, indiferent de mărimea efectivului. Credem în faptul că pentru noi genetica este o pasiune, avem convingerea că afacerea partenerilor în zootehnie este pentru ei, ca și pentru noi, cea mai importantă și, de asemenea, credem că ameliorarea în domeniul creșterii animalelor este o adevărată artă”, a susținut dr. János Sultész, directorul executiv al Schontal-Schul Impex SRL.

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 550 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!