Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Comerţul cu piei de bovine, un câştig garantat

Publicat: 16 mai 2022 - 11:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De la 19 ani, Ioan Opre se ocupă şi de condiţionarea şi exportul pieilor de bovină. Cumpără pielea din abatoare şi apoi o vinde în străinătate. O afacere profitabilă, ne-a asigurat el, în condiţiile în care firma sa este singura din Ardeal autorizată pentru achiziţia de piei de bovină din abatoare.

„De obicei, pieile sunt vândute pe pieţele din Italia şi Germania. În Ucraina vindeam foarte mult înainte de izbucnirea războiului. Dar continuăm să facem livrări şi acolo. Chiar azi am trimis un camion de 24 de tone în Ucraina. Acum vreo 7-8 ani vindeam 50 de camioane pe lună!”, îşi aminteşte antreprenorul.

Getuta SKIN(1)_b

 

7 euro un kilogram de piele


Pielea pe care o achiziţionează vine tratată cu sare pentru conservare. După care poate fi depozitată până la patru luni. De obicei însă nu există marfă pe stoc. „Cel puţin trei camioane pe lună tot reuşim să vindem. Pielea de bovină o colectăm de la toate abatoarele din ţară. Dar trebuie să ne mişcăm repede. În patru ore dacă nu punem pielea la sărat, ea se deteriorează şi nu o mai putem folosi”, ne-a explicat bistriţeanul de 47 de ani, care recunoaşte că nu are suficientă marfă pe cât ar putea vinde. „Desfacere am avut întotdeauna. Italienii sunt principalii noştri clienţi. Preţul unui kilogram de piele variază în funcţie de calitate. Pleacă de la 1 euro şi poate ajunge la 7 euro. Pielea de viţel e mai scumpă, în jur de 5-6 euro kilogramul. Dar există şi aici fluctuaţii de preţ”, a ţinut să precizeze proprietarul şi administratorul societăţii Getuţa Skin SRL.

 

Citeşte AICI reportajul integral şi povestea fermei lui Ioan Opre!

 

un reportaj de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 3313 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?