Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CINE este CÂŞTIGĂTORUL TOMBOLEI FERMA la AGROMALIM 2018!

Publicat: 17 septembrie 2018 - 11:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VIŢEAUA DALMA, PREMIUL OFERIT DE REVISTA FERMA LA AGROMALIM 2018, are o casă nouă. Iată cine este norocosul câştigător al TOMBOLEI FERMA!

dalma-1_b

extragere-agromalim-2018_b

MARINEL GHEORGHE DANCIU, din Sântana, jud. Arad, a plecat acasă cu PREMIUL oferit de Revista FERMA la AGROMALIM 2018: viţeaua DALMA, ce provine din ferma LACTOVEST Curtici, a tânărului fermier Alexandru Tăşedan.

marinel-danciu-dalma_b

Detalii despre viţea AICI: Tombolă FERMA la AGROMALIM. Viţeaua DALMA poate fi A TA!

MARINEL şi VIORICA DANCIU fac agricultură din 1994. Au avut, la început, puţin peste 5 ha de teren, moştenit de la părinţi. Acum au 11 ha în proprietate, pe care cultivă, în principal, grâu, floarea soarelui şi porumb. Pe suprafeţe mai mici au ovăz şi lucernă.

marinel-viorica-danciu-dalm_b

semnare-acte-dalma_b

Vechiul proprietar Alexandru Tăşedan (stg) şi noii proprietari (dr) semnează actele de transfer

La grâu, cu un soi românesc, au recoltat anul acesta 17 tone, cu o medie de 7.000 kg/ha. O bună parte din producţia de cereale o valorifică prin creşterea animalelor. În 2011 au câştigat un proiect pentru ferme de semi-subzistenţă prin PNDR 2007-2013, iar în 2015, la finalizarea proiectului, aveau 30 de porci. Acum mai au doar 4 scroafe de reproducţie şi o vacă Holstein (cu viţel), care le dă cam 24 de litri de lapte pe zi. Au avut tot timpul câte una sau două vaci în gospodărie, iar laptele îl vând direct. Mai au şi cinci capre din rasele Alpină Franceză şi Albă de Banat, cumpărate de fiul lor, care este student şi, în paralel, lucrează ca bonitor la Asociaţia Crescătorilor de Ovine Mioriţa Chişineu Criş din jud. Arad. În plus, mai au şi trei stupi cu albine.

„Facem şi lapte şi miere”, ne spune, râzând, Marinel Danciu. „Din agricultură am reuşit să ne cumpărăm şi pământ şi utilajele cu care lucrăm”, spune Viorica Danciu. Afirmă însă că acum câţiva ani agricultura era mai profitabilă, mai ales partea de zootehnie. Totuşi nu renunţă la agricultură, deşi amândoi au şi servicii: el este electrician, iar ea lucrează ca funcţionar la primăria din localitate. Ba mai mult, au de implemnetat un nou proiect pe măsura 6.3 din PNDR 2020 pentru ferme mici, în sectorul vegetal, pentru care au primit deja prima tranşă de plată.

Familia Danciu a mai câştigat acum câţiva ani un abonament la Revista FERMA la Tombola Vizitatorului la Târgul Agromalim Arad.

dalma-2_b

Citiţi mai multe în ediţiile următoare ale revistei Ferma.

Vizualizat: 1782 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?