Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CINE este CÂŞTIGĂTORUL TOMBOLEI FERMA la AGROMALIM 2018!

Publicat: 17 septembrie 2018 - 11:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VIŢEAUA DALMA, PREMIUL OFERIT DE REVISTA FERMA LA AGROMALIM 2018, are o casă nouă. Iată cine este norocosul câştigător al TOMBOLEI FERMA!

dalma-1_b

extragere-agromalim-2018_b

MARINEL GHEORGHE DANCIU, din Sântana, jud. Arad, a plecat acasă cu PREMIUL oferit de Revista FERMA la AGROMALIM 2018: viţeaua DALMA, ce provine din ferma LACTOVEST Curtici, a tânărului fermier Alexandru Tăşedan.

marinel-danciu-dalma_b

Detalii despre viţea AICI: Tombolă FERMA la AGROMALIM. Viţeaua DALMA poate fi A TA!

MARINEL şi VIORICA DANCIU fac agricultură din 1994. Au avut, la început, puţin peste 5 ha de teren, moştenit de la părinţi. Acum au 11 ha în proprietate, pe care cultivă, în principal, grâu, floarea soarelui şi porumb. Pe suprafeţe mai mici au ovăz şi lucernă.

marinel-viorica-danciu-dalm_b

semnare-acte-dalma_b

Vechiul proprietar Alexandru Tăşedan (stg) şi noii proprietari (dr) semnează actele de transfer

La grâu, cu un soi românesc, au recoltat anul acesta 17 tone, cu o medie de 7.000 kg/ha. O bună parte din producţia de cereale o valorifică prin creşterea animalelor. În 2011 au câştigat un proiect pentru ferme de semi-subzistenţă prin PNDR 2007-2013, iar în 2015, la finalizarea proiectului, aveau 30 de porci. Acum mai au doar 4 scroafe de reproducţie şi o vacă Holstein (cu viţel), care le dă cam 24 de litri de lapte pe zi. Au avut tot timpul câte una sau două vaci în gospodărie, iar laptele îl vând direct. Mai au şi cinci capre din rasele Alpină Franceză şi Albă de Banat, cumpărate de fiul lor, care este student şi, în paralel, lucrează ca bonitor la Asociaţia Crescătorilor de Ovine Mioriţa Chişineu Criş din jud. Arad. În plus, mai au şi trei stupi cu albine.

„Facem şi lapte şi miere”, ne spune, râzând, Marinel Danciu. „Din agricultură am reuşit să ne cumpărăm şi pământ şi utilajele cu care lucrăm”, spune Viorica Danciu. Afirmă însă că acum câţiva ani agricultura era mai profitabilă, mai ales partea de zootehnie. Totuşi nu renunţă la agricultură, deşi amândoi au şi servicii: el este electrician, iar ea lucrează ca funcţionar la primăria din localitate. Ba mai mult, au de implemnetat un nou proiect pe măsura 6.3 din PNDR 2020 pentru ferme mici, în sectorul vegetal, pentru care au primit deja prima tranşă de plată.

Familia Danciu a mai câştigat acum câţiva ani un abonament la Revista FERMA la Tombola Vizitatorului la Târgul Agromalim Arad.

dalma-2_b

Citiţi mai multe în ediţiile următoare ale revistei Ferma.

Vizualizat: 1851 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?