Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ce spun fermierii de pardoselile LOSPA swiss pentru tăurașii de carne?

Publicat: 13 martie 2022 - 16:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un sistem foarte uzual de întreținere în grajd a tăurașilor de carne este covorul din cauciuc pentru grătarele de beton. Kraiburg vă recomandă pardoselile LOSPA swiss!

Covoarele LOSPA SB - pentru vacile de carne - și KURA SB - pentru vițeii de carne - au suprafața bombată, cu o pantă de 5% spre deschizăturile grătarului de beton, ceea ce aduce urmatoarele avantaje:

  • • Favorizează scurgerea lichidelor și uscarea suprafeței;
  • • Crește gradul de curățenie și de igienă;
  • • Reduce emisiile de amoniac în grajd;
  • • Siguranța la deplasare crește și mai mult.

Tauri la ingrasat pe LOSPA _b


Ce spun fermierii?


Experiența practică a fermierilor a argumentat, an de an, eficiența în utilizarea pardoselilor elastice din cauciuc. „Inițial am pardosit boxele numai jumătate cu covoare LOSPA. Cu acest prilej am observat că animalele preferă clar suprafețele de odihnă moi. Pentru a nu dezavantaja animalele mai slabe, în scurt timp am pardosit boxele integral. Astfel profită toate animalele de transmiterea mai bună a căldurii, iar bunăstarea a crescut simțitor. Datorită siguranței la alunecare, animalul se ridică mai ușor și articulațiile carpiene sunt protejate. Pierderea animalelor din cauza accidentelor prin cădere este practic nulă. Animalele au o vitalitate mai mare și sunt mai active, iar sporul zilnic în greutate a crescut. Investiția a meritat nu numai din punct de vedere al confortului animalelor, ci și sub aspectul rentabilității”, mărturisește Oliver Engeli, proprietarul unei ferme de îngrășare tăurași cu 350 de capete, situată în Engishofen, Elveția.

 

Alături de covoarele LOSPA swiss pentru grătare de beton, Kraiburg a dezvoltat și pardoseli pentru aleile de deplasare netede, precum și pentru cușetele de odihnă destinate vacilor de carne.


un articol de

Simona EHMANN

mai multe pe această temă kraiburg-elastik.com

Vizualizat: 891 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?