Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Calitate la cel mai bun preţ - înlocuitori de lapte de la LACTO PRODUCTION

Publicat: 08 iunie 2019 - 13:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania franceză LACTO PRODUCTION, fondată în 2001, e specializată în producerea înlocuitorilor de lapte pentru animalele tinere din toate speciile. Totodată, produce şi comercializează o gamă largă de materii prime şi nuclee sau concentrate din lapte şi subproduse ale acestuia, folosite la obţinerea furajelor de tip prestarter şi starter, în special pentru purcei (pudră de zer, permeat de zer, lactoză, concentrate proteină/grăsime/lactoză, conform cerinţelor beneficiarilor). Unitatea are o capacitate de producţie de 40 mii tone pe an.

"Ne străduim să obţinem cele mai bune materii prime şi să formulăm produsul final la cele mai înalte standarde, astfel încât să răspundem aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte calitatea, formularea şi siguranţa. Exportăm în peste 50 de state. Aceasta este o garanţie că produsele noastre sunt verificate pe mai multe pieţe, în condiţii diverse şi pe toate continentele. Avantajele noastre sunt flexibilitate în formulare şi experienţă vastă pe piaţa externă (cerinţe, reglementări şi tranzacţionare). În România, produsele Lacto Production sunt comercializate atât direct, cât şi prin intermediul firmelor de distribuţie sau de nutriţie. Scopul nostru e să aducem cea mai bună hrană la cel mai bun preţ", ne-a declarat Luigi Gomoiu, administratorul Lacto Production Est, reprezentantul firmei în Europa de Est.

Ferma de lapte_b
În sistemul de creştere actual, animalele tinere, ca viţeii, iezii şi mieii, sunt deseori separaţi de mama lor aproape imediat după fătare din motive economice sau de sănătate. Animalele tinere vor fi alăptate de mama doar în primele zile după fătare, pentru a primi colostru şi anticorpi. Ulterior, este mai economic să oferi animalului nou-născut un "înlocuitor de lapte" şi să foloseşti laptele matern pentru industrializare. Regimul alimentar al tinerelor animale în această perioadă este determinat de obiectivul de producţie - creşterea animalelor femele pentru înlocuirea efectivului sau îngrăşarea, în principal a animalelor de sex masculin pentru carne. Astfel, pentru tinerele femele destinate efectivului de înlocuire un obiectiv important este dezvoltarea corectă a rumenului, iar înlocuitorul de lapte trebuie ales în acest sens.
În sistemele de îngrăşare cu obiective specifice de producţie, dieta va fi în mare măsură orientată către realizarea unui SMZ ridicat prin administrarea unui înlocuitor de lapte pe toată perioada de îngrăşare.
Din punct de vedere tehnic, două aspecte importante trebuie evidenţiate în procesul de realizare a înlocuitorului de lapte: energia (grăsimile) şi conţinutul de lapte praf degresat (SMP).
Grăsimile (energia). În timpul procesului de industrializare, grăsimea din laptele proaspăt este extrasă şi prin deshidratarea ulterioară se obţine laptele praf degresat (skim milk powder - SMP).
În formularea înlocuitorilor de lapte, filosofia Lacto Production este acea de a reconstitui structura de acizi graşi existentă în laptele matern, din punct de vedere al lungimii lanţului de atomi de carbon. "Ca surse folosim: grăsimea de cocos (pentru catenele C12-C14, grăsimea de palmier (C16) şi uleiul de rapiţă (C18). În acest fel asigurăm disponibilitatea graduală a energiei (catena mai scurtă se descompune mai repede şi energia este disponibilă rapid iar acizii graşi cu lanţ de carbon mai lung se descompun mai lent). Ne dorim ca în perioada dintre două hrăniri tinerele animale să aibă constant energie disponibilă", a explicat Luigi Gomoiu.
Aportul de grăsime vegetală se realizează pe parcursul procesului de fabricaţie a înlocuitorilor de lapte prin utilizarea pudrei de zer "reîngrăşat" - produs obţinut prin încorporarea grăsimilor vegetale, în fază lichidă, într-un concentrat de zer. Ulterior, acest concentrat, este deshidratat într-un turn de uscare, iar produsul care rezultă este omogen: Practic, fiecare particulă de substanţă uscată din componenţa zerului este acoperită cu un strat subţire de grăsime peste care se depune un strat de azot. Acest fapt conduce la o foarte bună omogenitate a produsului, o disponibilitate a energiei mult mai bună şi un grad redus de grăsimi libere.
Conţinutul de SMP. Un element foarte important în alegerea unui înlocuitor de lapte este conţinutul de lapte praf degresat (SMP). Acesta conţine proteină din lapte - cazeină - foarte uşor asimilabilă de către animalele tinere. "Dacă ne referim la rumegătoare, cazeina din înlocuitorul de lapte formează un coagul care se asimilează lent, practic hrăneşte rumenul şi contribuie la dezvoltarea lui; ştiut fiind că în primele săptămâni de după fătare, rumenul are o dezvoltare redusă. Pentru un fermier care intenţionează să crească şi să selecteze animale de reproducţie e important să folosească un produs ce are în compoziţie o cantitate cât mai mare de cazeină (SMP). Gama noastră de produse, în funcţie de utilizare, include: produse economice (cu un conţinut mai mic de lapte praf degresat) şi produse care au un conţinut de până la 60% SMP. Pe lângă produsele standard, realizăm, la cerere, produse individualizate, adaptate cerinţelor clienţilor noştri", a adăugat Luigi Gomoiu.
Informaţii suplimentare: Luigi Gomoiu - General Manager Lacto Production Est SRL
Tel.: +40 744 495 624

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 9/236 (ediţia 15-31 mai 2019)

 

Vizualizat: 619 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?