Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Avantajele unui grajd HOERMANN

Publicat: 18 februarie 2019 - 19:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Proiectarea unui grajd pentru vacile de lapte nu este întotdeauna o sarcină simplă. De ce? Pentru că specialiştii Hoermann trebuie să ţină cont de o serie de factori care influenţează producţia de lapte. Deoarece laptele reprezintă principala sursă de venit pentru fermieri, pentru a fi competitivi, ei trebuie să pună la dispoziţia consumatorilor un lapte de înaltă calitate.

Factorii de mediu care influenţează producţia de lapte sunt în strânsă legătură cu tehnologia de exploatare şi cu microclimatul din adăposturi. Alimentaţia are un rol esenţial când vorbim de calitate, dar şi de cantitatea de lapte produs de vacile aparţinând unei anumite exploataţii.

HOERMANN_b

Dotaţi adăpostul corespunzător cu frontul de furajare potrivit
Pentru obţinerea unor rezultate pozitive, în desfăşurarea activităţii sale, fermierul trebuie să ofere animalelor o alimentaţie raţională, atât ca tip, nivel, cât şi ca mod de hrănire. Furajarea înseamnă, de fapt, asigurarea animalelor cu necesarul de nutreţuri care conţin toate substanţele ce susţin desfăşurarea în condiţii optime a funcţiilor vitale pentru secreţia laptelui şi, în acelaşi timp, pentru dezvoltarea produsului de concepţie. Crescătorii ar trebui să ţină cont nu doar de cantitatea de energie, dar şi de natura şi compoziţia furajelor care compun raţia, elementele ei nutritive trebuind să satisfacă cerinţele pe care le manifestă organismul bovinelor de lapte. Pentru o furajare complexă şi în acord cu nevoile animalelor, fermierii trebuie să folosească cele mai variate nutreţuri, de origine vegetală, reziduuri industriale, dar şi resurse de completare, cum ar fi substanţele azotate neproteice.
Astfel, încă din momentul proiectării adăpostului, crescătorii trebuie să ţină cont de toate aceste lucruri şi să-şi doteze grajdul corespunzător. Hoermann România vă pune la dispoziţie o gamă largă de fronturi de furajare. Fie că vă doriţi fronturi autoblocante, foarte silenţioase, care se reglează în funcţie de mărimea animalului şi la care uzura este minimă, arcuite, a căror deschidere în partea superioară permite o trecere uşoară a bovinelor, în special a celor cornute, sau fronturi fără fixare, care sunt disponibile de la variante cu una sau două ţevi orizontale, până la cele cu gard transversal înşurubat, care nu permite deplasarea furajelor, indiferent de varianta pentru care optaţi, aceste echipamente vă vor ajuta să obţineţi rezultatele pe care vi le doriţi: animale sănătoase şi producţii de lapte de top.

O gamă largă de adăpători
Adăparea joacă, de asemenea, un rol esenţial în stimularea producţiei de lapte; apa este absolut necesară pentru asigurarea unui metabolism sănătos şi în mod special pentru sinteza laptelui, care are în compoziţia sa un procent foarte ridicat de apă (87%). Cantitatea necesară fiecărei vaci pe timp de 24 de ore diferă în funcţie de hrana consumată, de sezon. Pe timp de vară bovinele, cum e şi firesc, au nevoie de apă în cantităţi mai mari decât în anotimpul rece, iar în funcţie de producţie, vacile cu producţii mari de lapte au nevoie de mai multă apă decât cele cu o productivitate scăzută. ~n raport de hrana consumată, cercetătorii au constatat că pentru 1 kg substanţă uscată din furaje, sunt necesari 4-6 l/apă.
Pentru a vă susţine şi din acest punct de vedere, Hoermann vă oferă o gamă largă de adăpători care prin caracteristicile lor asigură acest proces atât de important. Amintim doar o parte din aceste produse: adăpători din oţel inoxidabil, cu prindere în perete sau în pardoseală, prevăzute cu o gaură de scurgere mare, iar fundul înclinat permite scurgerea rapidă a apei şi auto-curăţarea vanei.
Un alt model preferat de fermieri este adăpătoarea cu protecţie antiîngheţ, robustă, fabricată din fontă emailată cu ventil cilindric. Aceasta a fost gândită pentru montarea în perete sau pe ţeavă, iar debitul de apă poate fi reglat simplu. Ceea ce face ca acest echipament să fie unul solicitat este rezistenţa la îngheţ până la -15 grade Celsius.
Astfel, dacă fermierul este o persoană care are o anumită viziune de ansamblu, pune accentul pe calitate şi investeşte în echipamente care îi vor uşura munca, atunci obţinerea bunăstării şi succesului în afacere sunt garantate.

Text şi foto: Hoermann

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 3/230 (ediţia 15-28 februarie 2019)

Vizualizat: 323 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?