Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AUTOMATIZARE în ZOOTEHNIE

Publicat: 22 mai 2019 - 16:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Avem nevoie de mecanizare şi de automatizare şi în zootehnie - aceasta a devenit o necesitate nu doar pentru fermierii mari şi foarte mari, dar şi pentru fermele medii, familiale.

În ultimii ani, pe piaţa românească, Himel a devenit una dintre cele mai active companii din sectorul construcţiilor de FNC-uri, al modernizării de fabrici de furaje şi pentru consultanţa în utilaje privind prepararea furajelor. Odată cu finalizarea unor proiecte importante, specialiştii Himel sunt solicitaţi şi pentru servicii de consultanţă şi de service.

Automatizare în zootehnie_b

Fermierii români sunt tot mai interesaţi de integrarea în fluxul lor de producţie a unor instalaţii moderne pentru producerea furajelor (FNC). "Am avut în ultimii ani tot mai multe solicitări pentru a produce linii complete de prepararea furajelor, proiecte tot mai sofisticate şi multe finalizate cu partea de granulare. Pentru producerea de furaj din măcinişuri de cereale şi de şroturi de soia şi floarea-soarelui, trendul în hrănirea animalelor - pentru o mai bună valorificare şi asimilare - este ca aceste furaje să fie granulate. Iar proiectele complexe la care lucrăm includ această parte de peletizare/granulare", ne-a declarat Liviu Ceclan, reprezentant Himel România.
Instalaţiile de granulare/peletizare pot fi folosite şi ca linie complementară pentru prelucrarea fibroaselor (de exemplu paie şi fân, lucernă). Aici se disting două direcţii de utilizare, respectiv peletizarea paielor pentru a fi folosite ca şi combustibil sau peletizarea de lucernă pentru furaj. "Desigur, toate aceste sisteme sunt complexe şi includ mai multe utilaje: mori, tocători, mixere, prese de granulat, răcitoare şi sisteme de transport specifice pentru fiecare material. Într-un fel se comportă cerealele şi altfel fibroasele; trebuie deci să folosim utilaje adecvate pentru transport şi prelucrare. Toate acestea necesită mecanizare şi automatizare, respectiv computere de sistem, mai ales că forţa de muncă este oricum deficitară în agricultură, în general, şi în zootehnie, în special. Astfel, sunt dorite tot mai mult sistemele automatizate care permit exploatarea uşoară a unui întreg sistem, de la încărcare, alimentare cu materie primă şi până la ieşirea produsului finit", a evidenţiat Liviu Ceclan.

Werner Hirlinger - CEO şi proprietar Himel; Liviu Ceclan - reprezentant Himel România; Claudiu Negrea - director export Himel_b

Echipamente pentru distribuirea furajelor
Himel este binecunoscut pentru producerea de FNC-uri, depozite de cereale şi instalaţii de granulare. Dar un alt segment important pentru compania germană, şi implicit pentru clienţii acesteia care activează în domeniul creşterii animalelor, este distribuirea furajelor, mai ales în fermele de bovine şi de ovine. "Pentru astfel de ferme producem remorci tehnologice: simple, tractate; verticale sau orizontale; cu freze de prelevare a furajelor din silozul de fibroase şi autopropulsate. Pentru fermele mari, remorcile tehnologice autopropulsate pentru furaje sunt o necesitate. Avem multe proiecte în partea de sud a ţării şi în Dobrogea, iar acolo am sesizat această orientare către fermele de creştere şi de îngrăşare a tăuraşilor şi berbecuţilor pentru carne şi apoi export şi care au nevoie de astfel de remorci. Dar avem şi multe proiecte pentru ferme de porci şi păsări, unde sunt necesare intalaţii pentru distribuirea furajelor şi unde distribuirea furajelor se face altfel, cu alt gen de tehnică. Aşteptăm maturizarea mai multor proiecte aprobate sau în curs de aprobare pe fondurile de investiţii rurale, pe măsura 4.1 şi 4.2, şi avem semnale bune de la consultanţi şi de la clienţi că multe proiecte au punctaj bun şi sunt pe punctul de a fi aprobate. Aşadar, în următorii doi ani vor fi multe proiecte de implementat, pe fermele zootehnice în principal", a remarcat Liviu Ceclan.
Detalii despre produsele şi sistemele Himel pot fi oferite de Liviu Ceclan, reprezentant Himel România, tel. 0753.010.750, email: lc@himel.info sau accesând: www.himel.de


USCĂTOARE DE CEREALE LA PREŢURI REZONABILE
Depozitarea în bune condiţii a cerealelor necesită, în unele cazuri, condiţionarea acestora, respectiv uscarea şi preselectarea lor. "Un depozit de cereale nu este complet dacă nu conţine şi un uscător de cereale", ne-a spus Liviu Ceclan. Aceasta este "o altă tendinţă care se observă la clienţii noştri, mai ales în Transilvania şi nordul ţării, unde zilele cu soare sunt mai puţine şi toamna mai scurtă şi mai umedă. Fermierii au înţeles că trebuie să îşi pună la adăpost recolta, ca să o poată valorifica atunci când le convine lor. Si pentru aceasta este uneori nevoie să reducă umiditatea cerealelor. Noi vindem uscătoare bune, performante şi la preţuri rezonabile", a completat Liviu Ceclan.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Vizualizat: 1347 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?