Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

“Angus din România pentru întreaga Europă”

Publicat: 18 mai 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În spațiul deosebit de generos al Târgului Agraria, Asociația Aberdeen Angus România a organizat evenimentul „Angus din România, pentru întreaga Europă”, tema acestuia fiind „Soluții pentru fermierii români. Genetică: reproducție, îngrășare și carne de vită de calitate”. 

Click pe poza pentru galerie!

Manifestarea - care a avut în prim plan bovina pentru carne din rasa Angus - a atras un public foarte numeros, format îndeosebi din fermieri, specialiști, dar și studenți ai Facultății de Zootehnie și Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca. 

Expunerea susținută de inginerul Aurelian Florea, directorul administrativ al Asociației Aberdeen Angus România, a scos în evidență faptul că această structură organizatorică, într-un timp relativ scurt, a înregistrat realizări notabile. 

 

Soluții optime în sistemul de business Angus

“Mulți fermieri prezenți la Agraria au fost în căutarea de soluții alternative la problemele întâmpinate în cadrul propriilor exploatații sau interesați de rase de bovine care să aducă mai mult profit, iar noi ne-am bucurat de interesul lor pentru această rasă. Atât oamenii de afaceri care își doresc să dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus, cât și fermierii care nu pot să continue cu creșterea vacilor de lapte au fost foarte interesați de sistemul de business Angus”, a declarat Aurelian Florea. 

Așa cum a fost prezentat, business-ul creșterii vitelor Angus este unul profitabil. Între argumentele dezvoltate în timpul simpozionului am putut nota faptul că este o rasă care se crește foarte ușor fără costuri mari; nu necesită amenajări tehnice speciale, folosește pășunea minim opt luni pe an, are costuri de furajare reduse, iar un singur îngrijitor se poate ocupa de un efectiv mare de animale. În plus, fiind o rasă rezistentă, nu necesită costuri mari cu intervențiile sanitar-veterinare. Apoi, suprafețele mari de pășune asigură României un bun potențial de creștere a efectivelor, iar terenurile cu potențial agricol în cultura cerealelor dau posibilitatea vânzării acestor materii prime la o valoare mai mare dacă sunt valorificate în creșterea și îngrășarea vitelor Angus.

 

 Rasa Angus ca oportunitate de afaceri

“Ne propunem îmbunătățirea calităților de producție ale bovinelor, ameliorarea și perfecționarea rasei Aberdeen Angus, pentru ca pe viitor creșterea acestei rase să devină cât mai populară în țara noastră și să devină o adevărată oportunitate de afacere. Ne propunem extinderea rețelei de producție de bovine Aberdeen Angus în România și colaborarea cu companii mari de profil din țară și din Europa, astfel încât până în anul 2030 să se dubleze efectivul de animale. Însușirile rasei Angus oferă un avantaj competitiv într-un moment în care un bun management, costurile de producție mici și produsele de înaltă calitate determină succesul creșterii bovinelor. De asemenea, asociația oferă sprijin fermierilor pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a rasei Angus și a hibrizilor prin intermediul cunoștințelor în domeniu ale echipei de specialiști”, a susținut liderul Asociației.

Așa cum s-au pronunțat și specialiștii în domeniu, fără nici o îndoială rasa Angus deține unele dintre cele mai bune caractere. Cu trăsături precum: fătare ușoară, maturitate timpurie, fertilitate mare, temperament liniștit, rată de creștere optimă și eficientă, producerea de carcase de calitate și capacitate rapidă de maturizare sexuală (precocitate), nu este de mirare că rasa Angus este cea mai căutată, atât pentru genetica deosebit de valoroasă, cât și pentru cirezile comerciale. Tehnologia de creștere a vacilor de carne Angus este simplă, cu costuri mai scăzute decât în cazul creșterii vacilor de lapte, deoarece creșterea în sistem extensiv reduce efortul de îngrijire a animalelor cu un management simplu. Calitățile acestei rase, precum: ușurința la fătare, rezistența mare și capacitatea de adaptare, temperamentul docil, viteza rapidă de creștere, precum și lipsa coarnelor, caracter specific al acestei rase, propulsează Angus în topul celor mai profitabile rase de bovine din întreaga lume.

 

Concurs, prezentări de animale, bonitări demonstrative

Reprezentanții Asociației Aberdeen Angus România au organizat prezentarea unor superbe exemplare din rasa Angus, realizarea unei bonitări demonstrative, dar și un concurs pentru iubitorii de bovine de carne, cu provocarea de a răspunde la întrebarea “Cine știe să aprecieze greutatea masculului Angus finisat pentru abatorizare?”, mascul devenit una dintre vedetele show-ului de bovine.

 

 

 

 

ABERDEEN ANGUS ROMÂNIA - O ASOCIAȚIE DE ELITĂ

Aberdeen Angus România este prima asociație oficială din țară acreditată pentru Controlul Oficial al Producției la bovinele de carne, iar la sfârșitul anului trecut, asociația a primit acreditarea pentru conducerea Registrului Genealogic pentru rasa Aberdeen Angus în România. 

Asociația are în prezent aproape 400 de membri din toate regiunile țării, care dețin peste 11.000 de bovine în rasă pură - Angus, peste 80% din totalul bovinelor de carne existent la momentul acesta în țară, dar și aproape 2.000 de metiși de rasă Angus. 

De asemenea, în asociație sunt înregistrate și 5.200 de animale din alte rase principale de carne pentru care se realizează controlul oficial al producției.

Cei prezenți la evenimentul de sală au aflat câteva dintre sarcinile principale ale asociației, între care: furnizarea de informații fermelor membre și asociațiilor naționale, cu privire la creșterea specifică a rasei Angus; probleme de management și aspecte economice, precum și promovarea și cercetarea în acest domeniu; respectarea programului de ameliorare elaborat pentru dezvoltarea rasei în direcția cerințelor de pe piață, dar și realizarea Controlului Oficial al Producției și conducerea Registrului Genealogic de rasă. 
GENETICĂ SUPERIOARĂ: PERFORMANȚĂ ȘI PROGRES!

“Vorbim despre o rasă semi-sălbatică ce se adaptează condițiilor de trai de la noi din țară și se exploatează relativ ușor, având nevoie doar de acces la pășune. Animalele, în general, nu sunt pretențioase la mâncare și realizează sporuri zilnice de peste 1,3 kg”, a precizat Aurelian Florea, directorul administrativ al Asociației Aberdeen Angus România.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.9(170) 15 - 31 mai 2016

Vizualizat: 761 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?