Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Andrei Bude are 16 ani şi trei mari iubiri

Publicat: 04 martie 2020 - 18:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pare greu de crezut, dar deşi are doar 16 ani, Andrei are deja trei mari iubiri. Ele sunt creşterea vacilor, apicultura şi muzica instrumentală.

Andrei Ionuţ Bude locuieşte în satul Cheglevici, comuna Dudeştii Vechi, judeţul Timiş, acolo unde părinţii lui se ocupă cu creşterea animalelor. Au o fermă de familie în care îngrijesc 40 de vaci cu lapte: bălţată românească, metiş şi Holstein. „Preferatele mele sunt vacile Holstein, pentru că sunt mult mai productive”, mi-a mărturisit încă de la începutul discuţiei tănărul fermier.

Andrei-Bude-1_b

Prima dragoste – zootehnia!
Recent, Andrei a participat la un concurs organizat de ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE VACI „BĂLŢATĂ ROMÂNEASCĂ” TIP SIMMENTAL unde a şi câştigat. Numele propus de el pentru unul dintre taurii Asociaţiei a fost ales – Iancu. Astfel, norocosul a câştigat material seminal de la taurul ACVBR pentru vacile din ferma sa. „Mă bucur că au ales numele propus de mine – Iancu, voi primi MSC (Material Seminal Congelat) pentru vacile nostre şi aşa vom începe colaborarea cu ACVBR SIM. Părinţii mei sunt foarte bucuroşi”, mi-a spus mândru Andrei.

aAndrei-bude-ferma-1_b

De fermă se ocupă în primul rând tatăl lui, dar cu toţii se implică în diverse activităţi acolo, chiar şi fratele mai mic al lui Andrei.
Deocamdată, tânărul pune pe primul loc şcoala, este elev la Liceul Teoretic „Sfinţii Kiril şi Metodii” din Dudeştii Vechi şi spune că i-ar plăcea mult să urmeze studii în domeniul agricol. „Ştiu că şi meseriile din agricultură şi zootehnie sunt bănoase, dacă eşti foarte bun! Vreau să merg pe drumul ăsta şi părinţii mă susţin”, îmi spune cu convingere Andrei.

Andrei-Bude-apicultor_b

Apicultor la început de drum
În plus, Andrei iubeşte şi albinăritul. Are echipament şi cam tot ce îi trebuie deşi are în grijă doar şase stupi. Sunt suficienţi pentru început, întrucât ca să te ocupi de albine ai nevoie de timp şi informaţie de specialitate, iar micul apicultor este, înainte de toate, elev cu normă întreagă. „Am doar şase stupi, îmi place mult să merg la ei, să îi îngrijesc, deocamdată sunt destui pentru mine. Pe viitor îmi voi mai cumpăra”, mi-a spus el cu entuziasm.

taurul-Iancu_b

FOTO: Taurul de Balţată Românească, staţionar la Semtest Craiova, având o valoare de ameliorare de peste 120, care a primit numele Iancu.

Andrei-Bude-saxofon_b

Saxofonul, o pasiune pe locul al III-lea
Cât despre cântat, Andrei a ales saxofonul. Are un bun prieten care a ales drumul muzicii instrumentale, în prezent luând ore de canto de la Petrică Nicoară, nume de fală printre muzicienii Banatului. Andrei nu se pregăteşte intens, a început doar de un an şi nu cu profesor, ci doar când şi când ia saxofonul şi exersează cu prietenul lui.
Nu ştie ce va alege, dar spune că se vede medic veterinar. „Deocamdată şcoala este cea mai importantă, pentru că am nevoie de carte în orice aleg să fac”, a încheiat Andrei.

Vizualizat: 2521 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?