Potrivit rezultatelor unei anchete realizate în rândul producătorilor francezi, rentabilitatea sorgului este unul din cele trei motive de bază pentru care agricultorii din Hexagon cultivă această cereală.
În condiţiile de cultură din Franţa, media cheltuielilor de operare este de 323 euro pe hectar, conform anchetei citate de organizaţia interprofesională Sorghum ID. Din această sumă, 115 euro/ha o reprezintă costul pentru achiziţia seminţelor, 128 euro/ha cheltuieile cu îngrăşămintele şi 80 euro alocaţi pentru produsele de protecţie. În condiţiile date, marja brută (inclusiv sprijinul) se ridică la 900 de euro pe hectar.
Franţa este cel mai mare cultivator de sorg din Uniunea Europeană. Anul trecut, suprafaţa alocală acestei culturi a ajuns la 70.000 de hectare, cu 14% mai mult decât în 2018, iar producţia obţinută a depăşit 350.000 de tone. În comparaţie, România a cultivat în 2019 o suprafaţă de numai 19.000 hectare cu sorg, fiind înregistrată o producţie de 95.000 tone. Aşadar, randamentele sunt aceleaşi, doar mărimea suprafeţelor diferă.