Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

A mai plecat un OM...

Publicat: 15 februarie 2017 - 12:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Altul era subiectul editorialului din această ediţie. Ar fi fost despre probleme, bani şi despre cei ce-şi bat joc de soarta agriculturii. Dar o veste tristă mi-a tulburat toate gândurile şi mi-e tare greu să mă mai gândesc la altceva acum. Aşa că vă voi spune despre... OAMENI.

Despre oameni care au scris agricultură aşa cum sunt oameni care au scris istorie. Despre oameni fără de care eu, ca jurnalist, nu m-aş putea posta astăzi în faţa dumneavoastră, cu demnitate, pentru a vă spune că ştiu de la Traian Nicolae Sălăjeanu cum arată, cum se comportă şi cum lucrează un bun zootehnist.

Traian-Nicolae-SalajeanuClick pe poza pentru galerie!

Îmi este foarte greu să accept că Traian Sălăjeanu a plecat din această lume, în trista zi de 8 februarie 2017. Poate că, aşa cum spun mulţi cunoscuţi de-ai lui, a plecat spre o lume mai bună. Îmi vor lipsi convorbirile despre revista Ferma, imediat după ce parcurgea, din scoarţă în scoarţă, o nouă ediţie. Şi de Sfântul Nicolae, când ne sărbătoream onomastica, aveam un fel de concurs: cine sună primul să-l felicite pe celălalt... întotdeauna era primul!

Soţ, tată, bunic, prieten de încredere şi bun profesionist. Ne rămân rezultatele muncii lui de-o viaţă în creşterea şi ameliorarea taurinelor. Ne rămâne amintirea unui OM care s-a pus pe sine la urmă, ca să le fie altora bine... Când Ferma împlinea 10 ani de la înfiinţare, Traian Nicolae Sălăjeanu spunea: "Am onoarea să fac parte din Consiliul Consultativ al revistei Ferma încă de la ediţia cu numărul 6. Colaborarea cu Ferma mi-a dat posibilitatea să iau contact cu personalităţile lumii agricole şi să fiu prezent la cele mai însemnate evenimente de profil din ţară şi din străinătate. Doresc ca acest pionier al publicaţiilor post-revoluţionare să rămână şi să dezvolte pentru mult timp cultura agricolă".

Fără contribuţia unor OAMENI de înaltă valoare profesională şi morală, revista Ferma ar fi lipsită de conţinut. Am plecat la drum, în urmă cu 19 ani, avându-i alături pe cei mai buni. Anii trec, vremurile se schimbă, oamenii se schimbă şi ei. Ne adaptăm din mers la o existenţă din ce în ce mai năucitoare. Dar undeva, acolo, în interiorul nostru, rămâne acel ceva care nu ne lasă să uităm...
Nu te vom uita, Traian Nicolae Sălăjeanu. Dumnezeu să te odihnească în pace şi să aline durerea celor rămaşi în urma ta.

Nicoleta Dragomir, în numele tuturor colegilor de la Revista Ferma

Vizualizat: 1853 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?