Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

2 beneficii majore ale probioticului BioPlus® YC

Publicat: 20 iulie 2020 - 13:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Introducerea BioPlus® YC în furajarea scroafelor pe parcursul întregului ciclu de reproducere, precum și în hrana purceilor sugari are efecte benefice de necontestat în fermele de suine. 

Porcine_b

BioPlus® YC - la origine - conține tulpini ubicuitare de Bacillus subtilis și Bacillus licheniformis supuse unei selecții științifice riguroase. Beneficiile oferite de acestea sunt specifice tulpinii selecționate, specia bacteriană având importanță redusă (figura 1 - Criterii de identificare pentru probioticele pe bază de Bacillus)

biochem1_bFigura 1: Criterii de identificare pentru probioticele pe bază de Bacilius.Furajarea continuă a suinelor cu probioticul BioPlus® YC menține sănătatea tractului digestiv, crește disponibilitatea nutrienților și reduce încărcătura germenilor patogeni.
Beneficiile generale ale introducerii BioPlus® YC, pe parcursul întregului ciclu de reproducere, în furajele pentru scroafe și în cele prestarter (la purceii sugari) constau în mortinatalitatea scăzută, un scor optim al condiției corporale a scroafelor la sfârșitul lactației și număr superior de purcei viabili.

 

1. Îmbunătățește performanța reproductivă a scroafelor


Una dintre caracteristicile esențiale ale unei scroafe înalt performante o reprezintă numărul redus de zile neproductive. Pentru a realiza acest deziderat, este important ca scroafele să manifeste călduri timpurii și evidente după perioada de lactație și un prim „service” de succes. Aceste obiective pot fi atinse prin limitarea pierderii în greutate în timpul alăptării, ceea ce duce la obținerea unui scor corporal optim.
Utilizarea probioticelor BioPlus® YC în furajarea scroafelor a demonstrat efecte precum: reducerea la minim a pierderii în greutate în timpul lactației și a numărului de zile neproductive (figurile 2 și 3), sporind performanțele animalelor din unitatea de producție.

Mai mult, studiile au arătat că la scroafele ale căror rații au fost suplimentate cu BioPlus® YC de-a lungul întregului ciclu de reproducere s-a înregistrat o rată a mortinatalității mai redusă în comparație cu cele care nu fost furajate cu tulpinile bacteriene conținute de BioPlus® YC (figura 4).

 biochem2_b

Figura 2: Diminuarea pierderii în greutate la scroafele lactante furajate cu BioPlus® YC. Rezultatele studiilor efectuate pe 521 scroafe (rapoarte interne CH)


biochem3_b

Figura 3: Număr redus de zile neproductive la scroafele a căror rație furajeră a înglobat probioticele BioPlus® YC (meta-analiză incluzând 13.000 de scroafe)

biochem4_b

Figura 4: Număr redus de purcei născuți morți atunci când furajul administrat scroafelor a conținut probioticele BioPlus® YC pe tot parcursul ciclului de reproducere (meta-analiză incluzând 274 de purcei)

 

2. Înțărcarea unui număr mai mare de purcei


Rentabilitatea unităților de reproducție depinde considerabil nu numai de performanța reproductivă a scroafelor, ci și de viabilitatea purceilor în perioada de lactație.
Studiile care au vizat înglobarea probioticelor BioPlus® YC în formulele furajere destinate scroafelor au demonstrat că mortalitatea înainte de înțărcare s-a redus cu o medie de 3,2%. Rezultatul acesta se traduce în creșterea numărului de purcei înțărcați cu aproximativ un purcel per scroafă, per an (figura 5).


biochem5_b
Figura 5: Mortalitatea înainte de înțărcare - coroborând 22 de studii care au evaluat impactul prezenței/absenței BioPlus® YC în formula furajeră din perioada de lactație asupra 24.000 scroafe din 8 țări

O reducere a mortalității înainte de înțărcare s-a evidențiat, de asemenea, prin studii asupra efectivelor la care probioticele BioPlus® YC au fost utilizate numai în furajul prestarter (utilizat ca supliment la purceii sugari). Aceste cercetări au reliefat reducerea mortalității înainte de înțărcare de la 8% la 2,5% (figura 6).

biochem6_b

Figura 6: Mortalitatea înainte de înțărcare la purceii al căror furaj a fost/nu a fost suplimentat cu BioPlus® YC. 


Cum poate fi administrat?

BioPlus® YC este integrat în furaj sub formă de spori rezistenți la căldură și umiditate, permițând bacteriilor să supraviețuiască peletizării și acțiunii acizilor organici.
Includeți minimum 400 g de BioPlus® YC în fiecare tonă de furaje. Produsul poate fi amestecat în furaje, peletate la temperaturi de până la 95°C. BioPlus® YC poate fi administrat în premixuri sau amestecat direct în furaje complete înainte de peletizare.

 

DATE DE CONTACT

BioPlus® YC este marcă înregistrată a Chr. Hansen A/S.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Biochem AHN SRL, distribuitor CHR. Hansen în România.
www.biochem.net/ro

Vizualizat: 1108 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?