Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Un sfert de veac îndulcit de Angelo Grup

Publicat: 27 noiembrie 2017 - 23:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 29 septembrie a.c., la Mandala Ballroom din Mamaia, trei sute de oaspeţi de seamă din toată Dobrogea au sărbătorit 25 de ani de când administratorul firmei Angelo Grup, Paula Vals, a intrat în afaceri.

Poveştile de succes nu par niciodată prea complicate. Poate pentru că oamenii care reuşesc nu ştiu să se plângă. „Problemele au existat şi vor mai fi doar pentru a fi rezolvate”, spune Paula Vals. Doar cine ştie să citească amarul din colţul zâmbetului poate ghici un pic negura nevăzută din spatele realizărilor. Iar realitatea acestor oameni are întotdeauna dorinţa lor de reuşită drept stindard. Doar aşa putem să ne explicăm puterea cu care trec peste istovirile momentului privind în viitor. Dar pentru orice „va fi” e întotdeauna nevoie şi de niscai trecut.

Un sfert de veac îndulcit de Angelo GrupClick pe poza pentru galerie!

Un pic de istorie pentru un viitor dulce-aromat
În anul 1992, Paula Vals deschidea primul său magazin în localitatea Greci (satul său natal) din judeţul Tulcea. În efervescenţa antreprenorială de după Revoluţie, cu aşa-cunoscutele privatizări. Timpul a cernut aceste afaceri şi pe piaţă au rezistat doar cele ancorate în realitatea economică. Aşa se face că la un moment dat, când mediul economic a permis, Paula Vals deschidea primul său magazin în oraşul Măcin. Semn de vigoare economică. Era anul 1999, iar cererea crescută pentru produse de patiserie i-a adus ideea unui laborator de cofetărie propriu, pe care l-a şi deschis într-un spaţiu separat. Acolo au lucrat doi oameni pentru destul de puţin timp. Apoi câteva probleme au făcut ca acest prim pas spre „prăjituri ca la bunica acasă” să fie oprit. A rămas cu utilajele cumpărate (cuptor, malaxor etc.). Ele aveau să atârne pozitiv în balanţa prezentului câţiva ani mai târziu, după ce a cumpărat un teren în localitatea Greci, cu gândul la o investiţie. Avea de ales între producţia de ceaiuri şi produse de cofetărie şi de patiserie. Utilajele păstrate şi mai multa pricepere în ale cofetăriei au făcut jocurile. Şi uite aşa, peste ani, Angelo Grup a devenit un brand local, apoi regional, iar acum tinde spre recunoaşterea naţională.

Lume multă şi bună la evenimentul aniversar
La un moment dat am crezut că am ajuns la un eveniment de fiţe. Bărbaţi îmbrăcaţi la costume elegante cu papioane, iar femeile în rochii de seară mi-au dat un pic de gândit. Mai, mai să întreb dacă am ajuns unde trebuia, până când am văzut la intrarea în sală un panou cu însemnele sărbătorii de 25 de ani de activitate. Paula Vals ne-a întâmpinat cu o prezenţă încântătoare şi cu o reală emoţie, care până la final s-a dovedit constructivă.
Rând pe rând, după un scurt film de prezentare a detaliilor businessului Angelo, s-au perindat tot felul de oficialităţi ale regiunii, îndulcite cu spiritul Moesis - din inima Dobrogei. Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui, primarul muncipiului Tulcea, Constantin Hogea, primarul Constanţei, Decebal Făgădău sau vicepreşedintele CJ Tulcea Dumitru (Mita) Mergeani au rostit scurte discursuri de apreciere şi urări de succes. Nu nominalizez toţi vorbitorii dar am remarcat faptul că oamenii erau şi ei emoţionaţi. Iar sărbătorita, Paula Vals, părea cea mai aproape de colaps emoţional. Până a rostit (mai degrabă şoptit) discursul. Apoi a fost prea ocupată în a primi îmbrăţişări şi buchete de flori, ca să mai simtă emoţia altfel decât ca pe ceva profund pozitiv.
M-a impresionat momentul în care Paula Vals a chemat-o pe scenă pe Amalia Dinu, o angajată a Raffaissen Bank Tulcea, cea care a ajutat-o la propriu într-un moment extrem de dificil al businessului. E vorba de un impas în care ajunsese când după ce luase un credit pentru dezvoltare, deţinătorul spaţiului unde avea o cofetărie proaspăt amenajată se hotărâse să vândă. Aşa a ajuns să împrumute alţi bani, la sfatul oficialului bancar, pentru a nu-i încurca planurile de extindere. Apoi a achitat cele două credite şi iat-o ajunsă la un moment de bilanţ extrem de frumos şi generos.

Momentul cel mai frumos al serii: prezentarea produselor Angelo Grup
După speech-uri, emoţie şi muzică, a venit momentul prezentării unei părţi din cele peste 500 de produse care se realizează la Greci. Acolo unde oamenii din zonă fac minuni cu făina, ouăle, laptele şi fructele din arealul comunei, transformându-le în adevărate opere de artă cu gust de poveste. Toţi oamenii roiau ca într-un stup în jurul “capcanei” fermecătoare. Angajaţii firmei trăiau intens momentul. Directorul de producţie, Dănuţ Gădiuţă, mi-a garantat că a gustat fiecare produs în parte. Fetele Paulei Vals erau ca doi fluturaşi iar cele două fetiţe care asigură imaginea brandului Moesis by Angelo, deşi se vedea că erau obosite, au fost primele care ne-au întâmpinat la stand.
Dumitru Manole, administrator al firmei First Grain, era încântat de ceea ce vedea. Nu erau noutăţi pentru domnia sa, dar tot nu se abţinea să nu exclame bucuria atât gustativă, cât şi olfactivă.
Paula Vals a respirat, pe final, fericită, atunci când împreună cu fetele sale au tăiat tortul evenimentului. Iar voi veţi avea ocazia să o cunoaşteţi pe Paula Vals - cea care a dat de lucru oamenilor din comuna sa natală - într-un viitor Profil de specialist în revista Ferma. Un specialist în a aduce bucuria vieţii în produse de cofetărie şi de patiserie. Cozonacul „Comoara Măcinului”, produs tradiţional, este esenţa lucrului bine făcut! Produsele Moesis by Angelo şi, evident, cozonacul amintit aici, dar şi renumita Plăcintă Dobrogeană, au vrăjit la propriu Europa la târgul ANUGA, care s-a desfăşurat între 7 şi 11 octombrie în Germania.
La mulţi ani Grupului Angelo şi Paulei Vals! Cei care au fost alături de presa agricolă din toată Europa la organizarea Agri Press Trip-ului din vara acestui an!

O AFACERE DE ŞASE MILIOANE DE EURO
Moesis by Angelo deţine singurele şase produse tradiţionale atestate provenite din Dobrogea. Şi încă alte cinci produse în procedură de atestare. Prin gama de produse premium Moesis by Angelo, Angelo Grup a ajuns şi pe cursele aeriene ale companiei Blue Air spre destinaţii din toată lumea.
Grupul Angelo are acum peste 250 de angajaţi în două fabrici, în comuna Greci, unsprezece cofetării şi cinci magazine în toată Dobrogea, în Constanţa, Mangalia, Tulcea, Măcin, Isaccea şi Carcaliu. Iar în curând, grupul Angelo va deschide cofetării în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 18/201 (editia 15-31 octombrie)

 

Vizualizat: 2301 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?