Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

La pas prin Bucureşti am întâlnit MAGAZINUL HOINAR

Publicat: 12 septembrie 2017 - 17:19
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Căutam zilele trecute Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj, acolo unde se inaugurau primele clase de învăţământ dual agricol. Aşa se face că treceam pe jos pe B-dul Ficusului şi am zărit minunea de la numărul 5, cu bunătăţi ca la mama acasă. Pentru că în Bucureşti acest gen de magazine sunt totuşi rarităţi…

În lumea supermarketurilor astfel de iniţiative sunt greu de dus spre profit. Deşi aici găseşti cele mai bune produse. Cu garanţia provenienţei! Cum se spune acum, trasabilitate. Una până la seminţe şi fir de iarbă. Oamenii din acest colţ de altceva al comerţului se plimbă cu maşina prin toate colţurile ţării, pe la ferme şi afaceri de familie. De acolo aduc, şi la comanda clientului, iaurt tartinabil, kefir de capră, smântână din lapte de vacă, brânză dulce, telemea de la Alba şi de la Peştera, dar şi brânză proaspătă de oaie, umpic de telemea zero sare, brânză de burduf frământată, cascavaluri şi chiar pâine adevărată. Şi orice altceva vrea clientul de Bucureşti cu dare de mână şi dor de casă.

Magazinul Hoinar_1_b

Am văzut prăjituri de casă, murături asortate, fructe brumate şi absolut totul se vinde doar după ce deguşti. E adevărat că locaţia este pusă cumva peste mână. Nu e nici trafic, nici locul nu este cu vad. Dar exteriorul, dacă treci pe acolo, te îmbie să intri. Apoi, odată intrat te simţi ca într-o căsuţă de turtă dulce.

codrut ionescu-muscel_b

Administratorul, Codruţ Ionescu-Muscel, e şi vânzătorul. E totuşi greşit spus vânzător, pentru că domnia sa nu are nimic din vânzătorul obişnuit din spatele tejghelei. Mi-am propus să fac un drum cu ei atunci când pleacă să împrospăteze proviziile pentru pofticioşii de la oraş. Să văd cum decurg la propriu achiziţiile din ţară.

Să vă pot povesti câte ceva despre fiecare fermier care participă la minunea din Bulevardul Ficusului nr. 5-7!

Magazinul Hoinar_2_b

Vizualizat: 6434 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Porc Crescut Româneşte Strugurii moldoveneşti, la mare căutare
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?