Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

La pas prin Bucureşti am întâlnit MAGAZINUL HOINAR

Publicat: 12 septembrie 2017 - 17:19
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Căutam zilele trecute Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj, acolo unde se inaugurau primele clase de învăţământ dual agricol. Aşa se face că treceam pe jos pe B-dul Ficusului şi am zărit minunea de la numărul 5, cu bunătăţi ca la mama acasă. Pentru că în Bucureşti acest gen de magazine sunt totuşi rarităţi…

În lumea supermarketurilor astfel de iniţiative sunt greu de dus spre profit. Deşi aici găseşti cele mai bune produse. Cu garanţia provenienţei! Cum se spune acum, trasabilitate. Una până la seminţe şi fir de iarbă. Oamenii din acest colţ de altceva al comerţului se plimbă cu maşina prin toate colţurile ţării, pe la ferme şi afaceri de familie. De acolo aduc, şi la comanda clientului, iaurt tartinabil, kefir de capră, smântână din lapte de vacă, brânză dulce, telemea de la Alba şi de la Peştera, dar şi brânză proaspătă de oaie, umpic de telemea zero sare, brânză de burduf frământată, cascavaluri şi chiar pâine adevărată. Şi orice altceva vrea clientul de Bucureşti cu dare de mână şi dor de casă.

Magazinul Hoinar_1_b

Am văzut prăjituri de casă, murături asortate, fructe brumate şi absolut totul se vinde doar după ce deguşti. E adevărat că locaţia este pusă cumva peste mână. Nu e nici trafic, nici locul nu este cu vad. Dar exteriorul, dacă treci pe acolo, te îmbie să intri. Apoi, odată intrat te simţi ca într-o căsuţă de turtă dulce.

codrut ionescu-muscel_b

Administratorul, Codruţ Ionescu-Muscel, e şi vânzătorul. E totuşi greşit spus vânzător, pentru că domnia sa nu are nimic din vânzătorul obişnuit din spatele tejghelei. Mi-am propus să fac un drum cu ei atunci când pleacă să împrospăteze proviziile pentru pofticioşii de la oraş. Să văd cum decurg la propriu achiziţiile din ţară.

Să vă pot povesti câte ceva despre fiecare fermier care participă la minunea din Bulevardul Ficusului nr. 5-7!

Magazinul Hoinar_2_b

Vizualizat: 7904 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?