Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

La pas prin Bucureşti am întâlnit MAGAZINUL HOINAR

Publicat: 12 septembrie 2017 - 17:19
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Căutam zilele trecute Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj, acolo unde se inaugurau primele clase de învăţământ dual agricol. Aşa se face că treceam pe jos pe B-dul Ficusului şi am zărit minunea de la numărul 5, cu bunătăţi ca la mama acasă. Pentru că în Bucureşti acest gen de magazine sunt totuşi rarităţi…

În lumea supermarketurilor astfel de iniţiative sunt greu de dus spre profit. Deşi aici găseşti cele mai bune produse. Cu garanţia provenienţei! Cum se spune acum, trasabilitate. Una până la seminţe şi fir de iarbă. Oamenii din acest colţ de altceva al comerţului se plimbă cu maşina prin toate colţurile ţării, pe la ferme şi afaceri de familie. De acolo aduc, şi la comanda clientului, iaurt tartinabil, kefir de capră, smântână din lapte de vacă, brânză dulce, telemea de la Alba şi de la Peştera, dar şi brânză proaspătă de oaie, umpic de telemea zero sare, brânză de burduf frământată, cascavaluri şi chiar pâine adevărată. Şi orice altceva vrea clientul de Bucureşti cu dare de mână şi dor de casă.

Magazinul Hoinar_1_b

Am văzut prăjituri de casă, murături asortate, fructe brumate şi absolut totul se vinde doar după ce deguşti. E adevărat că locaţia este pusă cumva peste mână. Nu e nici trafic, nici locul nu este cu vad. Dar exteriorul, dacă treci pe acolo, te îmbie să intri. Apoi, odată intrat te simţi ca într-o căsuţă de turtă dulce.

codrut ionescu-muscel_b

Administratorul, Codruţ Ionescu-Muscel, e şi vânzătorul. E totuşi greşit spus vânzător, pentru că domnia sa nu are nimic din vânzătorul obişnuit din spatele tejghelei. Mi-am propus să fac un drum cu ei atunci când pleacă să împrospăteze proviziile pentru pofticioşii de la oraş. Să văd cum decurg la propriu achiziţiile din ţară.

Să vă pot povesti câte ceva despre fiecare fermier care participă la minunea din Bulevardul Ficusului nr. 5-7!

Magazinul Hoinar_2_b

Vizualizat: 8085 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?