Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

La pas prin Bucureşti am întâlnit MAGAZINUL HOINAR

Publicat: 12 septembrie 2017 - 17:19
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Căutam zilele trecute Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj, acolo unde se inaugurau primele clase de învăţământ dual agricol. Aşa se face că treceam pe jos pe B-dul Ficusului şi am zărit minunea de la numărul 5, cu bunătăţi ca la mama acasă. Pentru că în Bucureşti acest gen de magazine sunt totuşi rarităţi…

În lumea supermarketurilor astfel de iniţiative sunt greu de dus spre profit. Deşi aici găseşti cele mai bune produse. Cu garanţia provenienţei! Cum se spune acum, trasabilitate. Una până la seminţe şi fir de iarbă. Oamenii din acest colţ de altceva al comerţului se plimbă cu maşina prin toate colţurile ţării, pe la ferme şi afaceri de familie. De acolo aduc, şi la comanda clientului, iaurt tartinabil, kefir de capră, smântână din lapte de vacă, brânză dulce, telemea de la Alba şi de la Peştera, dar şi brânză proaspătă de oaie, umpic de telemea zero sare, brânză de burduf frământată, cascavaluri şi chiar pâine adevărată. Şi orice altceva vrea clientul de Bucureşti cu dare de mână şi dor de casă.

Magazinul Hoinar_1_b

Am văzut prăjituri de casă, murături asortate, fructe brumate şi absolut totul se vinde doar după ce deguşti. E adevărat că locaţia este pusă cumva peste mână. Nu e nici trafic, nici locul nu este cu vad. Dar exteriorul, dacă treci pe acolo, te îmbie să intri. Apoi, odată intrat te simţi ca într-o căsuţă de turtă dulce.

codrut ionescu-muscel_b

Administratorul, Codruţ Ionescu-Muscel, e şi vânzătorul. E totuşi greşit spus vânzător, pentru că domnia sa nu are nimic din vânzătorul obişnuit din spatele tejghelei. Mi-am propus să fac un drum cu ei atunci când pleacă să împrospăteze proviziile pentru pofticioşii de la oraş. Să văd cum decurg la propriu achiziţiile din ţară.

Să vă pot povesti câte ceva despre fiecare fermier care participă la minunea din Bulevardul Ficusului nr. 5-7!

Magazinul Hoinar_2_b

Vizualizat: 5950 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Cons DDA a prezentat la Agriplanta 2017 două noutăţi pentru piaţa românească: o semănătoare de precizie Monosem hibrid pentru rapiţă şi utilajele Galucho pentru prelucrarea solului. Toate acestea au fost apreciate de către fermierii prezenţi. Utilajul care a stârnit cele mai multe „valuri” a fost semănătoarea Monosem NG plus4 purtată, modificată pentru rapiţă, în condiţiile în care cultivatorii de rapiţă se confruntă cu stabilirea spaţiului critic pentru rapiţă. Utilajele Galucho pentru prelucrarea solului, precum şi discurile grele Gregoire Besson sunt de asemenea apreciate de către fermieri.
Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?