Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De pe "Drumul Regilor", la Pensiunea MIHAELA

Publicat: 17 septembrie 2018 - 23:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aţi coborât de pe Drumul Regilor - Transalpina şi căutaţi un popas sau pur şi simplu vă doriţi o vacanţă frumoasă şi liniştită la Novaci? Vă recomandăm cu încredere o pensiune de familie, născută dintr-o afacere zootehnică, pe Valea Măgurii din Novaci, un loc cu aer curat şi mult verde. 

Gazde ale Pensiunii MIHAELA vă sunt membrii familiei Cîrţînă: Mihaela Maria, Ion şi fiul Răzvan, ospitalieri şi atenţi la cele mai mici detalii când vine vorba despre confortul turiştilor.
Deşi nu este pensiune agroturistică - cel puţin deocamdată - afacerea are la bază creşterea animalelor. "Părinţii soţului s-au ocupat cu creşterea oilor şi, datorită susţinerii lor am făcut totul, altfel nu am fi reuşit. Am vândut oile - aproximativ o mie de capete - şi cu banii aceia am început totul. Nu am accesat nici proiecte europene, niciun împrumut bancar, tot ce se vede este din fonduri proprii şi din munca noastră. Mai sunt încă multe de făcut, dar treptat le vom realiza", îmi povesteşte Mihaela Cîrţînă despre începuturile investiţiei.

Pensiunea MIHAELA_b

Cererea a dus la... construirea ofertei de cazare!
Iniţial, aici au construit o casă pentru ei, în anul 2002. După ce s-a deschis "Drumul Regilor", turiştii au început să viziteze zone şi, pentru că exista cerere de cazare, casa a fost transformată în pensiune. Se întâmpla în 2012...
Astăzi pensiunea are 14 camere, dotate cu băi proprii, televizor, internet. Are în curte două foişoare din lemn, cu mese şi scaune, locuri de parcare, piscină, masă de tenis şi spaţiu verde cu loc de joacă pentru copii. Nu lipseşte perimetrul special amenajat pentru grătar.
N-au uitat însă niciodată că zootehnia i-a adus unde sunt astăzi, aşa că mai au, lângă pensiune, zece vaci cu lapte, porci şi un ponei de care se bucură copiii.

Pensiunea MIHAELA_b

O zonă frumoasă, uneori mai capricioasă...
La sfârşitul lunii iunie, când am vizitat Pensiunea Mihaela, locul acesta, ca de altfel întreaga zonă cuprinsă în proiectul nostru, a fost greu încercat în urma inundaţiilor. Cu doar câteva zile înainte, o viitură a măturat totul în calea ei. Proprietarii pensiunii au investit foarte mult în consolidarea malurilor astfel încât să nu aibă probleme foarte mari şi pentru a se adapta astfel la furia naturii. "Nu prea avem ce să facem, nu putem lupta cu natura. Se strică drumul, ceea ce îi mai afectează pe turişti, dar Îi mulţumim lui Dumnezeu că nu e mai grav şi nu ne afectează în mod direct", e de părere Mihaela.
Nu ştiu sincer... ori are zona aceasta o putere de regenerare incredibilă, ori e meritul oamenilor dar, din fericire, calamităţile primei luni de vară n-au reuşit să-i ştirbească farmecul.

Pensiunea MIHAELA_b

Turiştii vin... şi revin!
"Clienţii noştri vin de peste tot din ţară. Sunt şi foarte mulţi străini, mai ales grupuri de motociclişti atraşi de Transalpina. În proporţie de 90 la sută dintre clienţi sunt fideli, adică revin anual la noi şi fac reclamă mai departe. Le place zona noastră, Valea Măgurii, condiţiile de cazare, curăţenia şi liniştea. În special în lunile de vară, dar şi în alte momente din an, pensiunea este ocupată la capacitate maximă", spune proprietara pensiunii care-i poartă numele.

Pensiunea MIHAELA_b


MIHAELA, ION ŞI RĂZVAN VĂ AŞTEAPTĂ LA PENSIUNE!
Pensiunea Mihaela se află în Novaci, la 12 km de staţiunea Rânca, pe strada Măgurii la nr. 175. Nu aveţi cum să o rataţi, sunt indicatoare care duc până la ea.
web: pensiuneamihaelanovaci.business.site/
Facebook: Pensiunea Mihaela Novaci
Tel.: 0767925900 (Mihaela Cîrţînă)

Pensiunea MIHAELA_b

 Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Pensiunea MIHAELA_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2018)

 Viitor pentru sate_b

Vizualizat: 3805 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?