Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum putem prepara păstrăvul?

Publicat: 20 ianuarie 2009 - 16:20
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
M-am gândit că nu este lipsit de interes ca, pe lângă articole referitoare la creşterea păstrăvului, să prezint şi modalităţile în care se poate găti acest peşte.

Click pe poza pentru galerie!

În abur:
- ideal pentru fileu şi felii de păstrăv; se conservă la maxim savoarea;
- se dă aromă apei de fierbere cu ierburi aromatice;
- peştele se protejează cu un pat de frunze de salată;
- timp de expunere: 5 minute la 100 grame peşte.

La cuptor:
- recomandat pentru păstrăvul întreg;
- păstrăvul se coace în suc propriu, cu adaos de vin alb şi acoperit cu o folie de aluminiu;
- sucul scăzut poate folosi ca bază pentru prepararea sosurilor;
- timp de coacere: 15 minute la 180oC pentru un păstrăv de 300 grame.

Fierbere:
- de preferinţă pentru păstrăvi mari;
- se fierbe într-un amestec de ierburi aromate, legume, lămâie sau vin alb, fără să se lase apa să clocotească;
- timp de fierbere: 5-10 minute.

La grătar:
- simplu şi uşor de realizat, prepararea la grătar conservă savoarea păstrăvului;
- se pretează pentru păstrăvul porţie (260-300 grame) şi fileu;
- se crestează pielea pentru a uşura coacerea;
- timp de expunere: 2-8 minute, în funcţie de mărimea peştelui.

În crustă de sare:
- de preferinţă pentru păstrăvi mari;
- după ce se unge cu muştar, păstrăvul se înveleşte într-o crustă groasă de sare;
- se face în cuptor la foc mare, aproximativ 20 minute.
Vizualizat: 2322 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
alecu cristina
|
02. 22, 2012. Wednesday 07:58
nu imi place sa pescuiesc dar imi place sa mananc peste
1.
pastravul din farfurie
|
12. 03, 2011. Saturday 10:15
Excelenta ideea de ane da si detalii de preparare,mai ales ca multi sunt doar pescari,dar cand e vorba de preparat,nu se incumeta,mai ales ca pestele mai trebuie si curatat ,eviscerat Multumim fain de retete,se vede arta unui bun cunoscator nicky
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?